Κολασμένη τούρτα Banoffee με κρέμα γάλακτος

0
141

_h768_w1366_m6_ofalse_lfalse (3)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
  • 250 γραμμ. σοκολατένια μπισκότα
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος NOYNOY 35% λιπαρά
  • Ξύσμα σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • 1Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος NOYNOY σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • 2Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Αδειάζουμε τη βάση σοκολατένιου μπισκότου. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο.
  • 3Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
  • 4Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος NOYNOY. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο.
  • 5Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.