ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!! Ποια ΓΝΩΣΤΗ αλυσίδα ανοίγει νέο κατάστημα και πληρώνει τους υπαλλήλους με μισθούς προ κρίσης;;;

Τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του το πολυκατάστημα που στέγαζε μέχρι πρότινος τη φίρμα Fokas στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά με την ονομασία Attica καθώς η εταιρεία Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ προχωρά σε επένδυση 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει το νέο πολυκατάστημα, το πέμπτο της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται οτι με το μισθωτήριο συμβόλαιο που υπεγράφη τέλος Νοεμβρίου του περασμένου έτους με την Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, τα Αττικά Πολυκαταστήματα ενοικιάζουν το ακίνητο της Τσιμισκή για περίοδο 12 ετών, προσφέροντας μίσθωμα 105.000 ευρώ το μήνα, ενώ προκαταβάλλει το 10% του μηνιαίου μισθώματος δέκα ετών, ήτοι ποσό 1.260.000 ευρώ.
Σήμερα τα attica, έχουν τέσσερα σημεία πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία απασχολούνται 2.500 άτομα, ενώ η εταιρεία , βάσει πωλήσεων, συγκαταλέγεται στις 50 μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα. Τα καταστήματα attica βρίσκονται:
-Πολυκατάστημα attica στο City Link, επί της οδού Πανεπιστημίου, με 25.000 τ.μ.
-Πολυκατάστημα attica στο Golden Hall, στο Μαρούσι, με 12.000 τ.μ.
-Κατάστημα attica στο The Mall Athens, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013
-Πολυκατάστημα attica στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, με 5.000 τ.μ.

Το νέο πολυκατάστημα της Attica στη Θεσσαλονίκη θα έχει επιφάνεια 7.000 τ.μ. και εκτιμάται ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θα κάνει τζίρο 20 εκατ. ευρώ.
Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 125 εκατ. ευρώ για το 2013 και κερδοφορία της τάξης των των 7,5 εκατ. ευρώ, τα πολυκαταστήματα Αttica συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες στην Ελλάδα βάσει πωλήσεων.
Η Άττικα Πολυκαταστήματα Α.Ε., με τη στρατηγική απόφαση των μετόχων να μην λαμβάνουν μερίσματα αλλά να επανεπενδύουν τα κέρδη στην εταιρεία, έχει καταφέρει να έχει σήμερα σημαντική ρευστότητα, η οποία αποτελεσματικά υπερκαλύπτει σε πολλαπλάσιο βαθμό το σύνολο των υποχρεώσεών της.

«Το cash flow της εταιρείας μάς επιτρέπει να πληρώνουμε μετρητά και με αυτόν τον τρόπο να αγοράζουμε εμπόρευμα απευθείας από τους οίκους του εξωτερικού και να το προσφέρουμε σε τιμές αντίστοιχες με αυτές των υπόλοιπων πολυκαταστημάτων στην Ευρώπη (European Retail Price)» εξηγεί o κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η Άττικα Πολυκαταστήματα Α.Ε. καταφέρνει να παρουσιάζει κερδοφορία χωρίς να έχει αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί από την έναρξη λειτουργίας της σε σχέση με τα εργασιακά θέματα παρά τις νομοθετικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία έτη στην Ελλάδα ενώ, όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, «το πλάνο ανάπτυξης που ακολουθούμε συμβάλει στην επίτευξη ενός από τους βασικούς μας στόχους που είναι η διατήρηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας, χωρίς να έχουμε προβεί σε μειώσεις μισθών ενώ εξακολουθούμε και προσλαμβάνουμε με τις παλιές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες ίσχυαν προ κρίσης».