Το κυνήγι αποτελεί μια καλά εγκαθιδρυμένη ανθρώπινη δραστηριότητα που μοιάζει πια παραδοσιακή.

Είναι συνήθως η απόδραση από τη ζωή της πόλης και η συγκίνηση του κυνηγιού που κάνουν τους ανθρώπους να περιπλανιούνται στις ερημιές αναζητώντας θηράματα.

Παρά το εμφανές πλεονέκτημά μας όμως έναντι των ζώων, τα πράγματα δεν ακολουθούν πάντα την πεπατημένη, καθώς το κυνήγι κρύβει απροσδόκητους κινδύνους που καραδοκούν διαρκώς.

Τραγικά περιστατικά δηλαδή σαν…

Η τίγρης με την ιώβεια υπομονή

hahunnersffsdrghrefsd1

Στις εσχατιές της ρωσικής στέπας το 1997, ο πεπειραμένος λαθροθήρας Βλαντιμίρ Μαρκόφ περιπλανιόταν μέσα στα χιονισμένα βουνά αναζητώντας άλλο ένα λαμπρό βραβείο για την τροπαιοθήκη του. Κάποια στιγμή βρήκε την τίγρη που έψαχνε και την πυροβόλησε, αν και το ζώο αρνιόταν να εγκαταλείψει τα όπλα.

Παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένη και αιμορραγούσε, η τίγρης κατάφερε να διαφύγει στο δάσος, αν και σύντομα θα επέστρεφε. Σε κάτι που μοιάζει με παραμύθι αλλά δεν είναι, το ζώο ξετρύπωσε το παράπηγμα του λαθροθήρα και κατέστρεψε τα πάντα που είχαν την οσμή του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει.

Τον περίμενε υπομονετικά για δύο ολόκληρες μέρες, ώσπου εμφανίστηκε κάποια στιγμή ο κυνηγός για να συναντήσει το απρόοπτο τέλος του: η τίγρης τον έσυρε στο δάσος και τον έφαγε. Τα ζοφερά γεγονότα εκείνης της ημέρας πυροδότησαν βιβλία αλλά και ταινίες στη Ρωσία, καθώς όλοι μιλούσαν για προσχεδιασμένη εκδίκηση του ζώου αλλά και προμελετημένο φόνο…

Ο επαγγελματίας κυνηγός ελεφάντων

hahunnersffsdrghrefsd2

Ήταν το 2015 όταν ο 55χρονος επαγγελματίας κυνηγός Ίαν Γκίμπσον οδηγούσε μια ομάδα ερασιτεχνών κυνηγών σε σαφάρι στη Ζιμπάμπουε. Ο Γκίμπσον εντόπισε κάποια στιγμή έναν ελέφαντα και αποφάσισε να τον θέσουν στο στόχαστρο, παρά το γεγονός ότι το ζώο ήταν σε πρόδηλη φρενήρη κατάσταση, μιας και το βρήκαν στο τελετουργικό του ζευγαρώματος.

Οι κυνηγοί ελεφάντων ξέρουν ότι τα ζώα παραείναι επιθετικά όταν ζευγαρώνουν, ο Γκίμπσον το πλησίασε όμως πολύ για να σκοπεύσει καλύτερα, όταν ο ελέφαντας γύρισε προς το μέρος του. Ο κυνηγός πρόλαβε να του ρίξει μια σφαίρα καθώς ο ελέφαντας κατευθυνόταν κατά πάνω του, ποδοπατώντας τον τελικά μέχρι θανάτου.

Η υπόλοιπη ομάδα των κυνηγών τράπηκε σε άτακτη φυγή…

Ο νοτιοαφρικανός λαθροθήρας που συνάντησε δυο λιοντάρια

hahunnersffsdrghrefsd3

Επίσης το 2015, ένας 24χρονος Νοτιοαφρικανός μπήκε παράνομα σε ιδιωτική έκταση με άλλους τέσσερις και τα σκυλιά τους για να κυνηγήσουν χωρίς άδεια ό,τι θα έβρισκαν εκεί. Με το βραδάκι να κοντοζυγώνει, ο Ματόμε Μαλάλε και η παρέα του έπεσαν πάνω σε δυο λιοντάρια.

Μέσα στον πανικό που ακολούθησε, ο Μαλάλε και δύο σκυλιά έπεσαν στα δόντια και τα νύχια των άγριων θηρίων και κατασπαράχτηκαν. Οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν ανεβαίνοντας στα δέντρα του κτήματος. Η λαθροθηρία παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Νότιας Αφρικής…

Το μοιραίο συναπάντημα με τον ιπποπόταμο

hahunnersffsdrghrefsd4

Οπλισμένος με το τουφέκι του, ο Σπένσερ Τάιρον καθόταν στο κανό του κοντά στις όχθες λίμνης της Τανζανίας καραδοκώντας για ιπποπόταμους. Παρά το γεγονός ότι οι τουφεκιές του φαινόταν να απομακρύνουν κάθε είδος άγριας ζωής από την περιοχή, κάποιοι παρέμεναν αθέατοι κάτω από το νερό, έχοντας προφανώς κάτι κακό στο μυαλό τους.

Πριν ο Τάιρον συνειδητοποιήσει λοιπόν τι γινόταν, ένας ιπποπόταμος αναποδογύρισε το κανό του κάνοντας τον θηρευτή θήραμα. Ο ιπποπόταμος επιτέθηκε στον κυνηγό δαγκώνοντάς τον θανάσιμα στους ώμους και το κεφάλι. Μήνες αργότερα, ένας νοτιοαφρικανός κυνηγός έμελλε να συναντήσει τον ίδιο μαρτυρικό θάνατο στον ίδιο τόπο από έναν ιπποπόταμο βάρους 1,2 τόνων.

Οι ιπποπόταμοι παραμένουν εντελώς απρόβλεπτα και επικίνδυνα ζώα και είναι φόβος και τρόμος στους κυνηγότοπους της Αφρικής. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες επιθέσεις σε ανθρώπους συμβαίνουν στη Μαύρη Ήπειρο από ιπποπόταμους, οι οποίοι σκοτώνουν περισσότερους από όλα τα άλλα ζώα μαζί…

Οι αφρικανοί λαθροθήρες και η μάστιγα

hahunnersffsdrghrefsd5

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια ζήτηση ελεφαντόδοντου έχει αυξηθεί, πυροδοτώντας έτσι μια τεράστια εκστρατεία λαθροθηρίας ελεφάντων στα μήκη και τα πλάτη της Αφρικής. Το 2007 μάλιστα η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων με Εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας, ο θεσμός CITES, ήρε προσωρινά την πώληση του παράνομου ελεφαντόδοντου, πυροδοτώντας ένα τεράστιο κυνήγι ελεφάντων. Τόσο τεράστιο που μεταξύ 2010-2012 τουλάχιστον 100.000 ελέφαντες σκοτώθηκαν και πετσοκόφτηκαν στην Αφρική.

Το 2015 ένοπλοι λαθροθήρες μπήκαν σε ιδιωτικό ράντσο στα νότια της Κένυας και σκότωσαν έναν ελέφαντα. Αντίθετα με τους άλλους κυνηγούς της λίστας μας, οι λαθροθήρες αυτοί δεν έγιναν στόχος των ζώων αλλά των αστυνομικών. Καταφτάνοντας στο σημείο οι κενυάτες ρέιντζερ, ξέσπασε καταιγισμός πυροβολισμών και ένας λαθροθήρας έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι λαθροθήρες τσεκούρωναν τον ελέφαντα για να αποσπάσουν τους χαυλιόδοντές του, αν και οι άντρες του νόμου κατηγορήθηκαν πολύ ότι απέδωσαν παράνομα δικαιοσύνη…

newsbeast.gr