Στην Ελλάδα υπάρχουν ατελείωτες μικρές νησίδες απαράμιλλης ομορφιάς και γοητείας και το Μαραθονήσι της Ζακύνθου είναι ένα από αυτά και βρίσκεται κοντά στον Μαραθιά στο Κερί.

Λέγεται και νησί της χελώνας γιατί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας. Είναι παράλληλα ένα εξωτικό μικρό νησί του Ιονίου και μπορεί να το επισκεφτεί κανείς με σκάφος απολαμβάνοντας βουτιές στα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά του. Το νησί είναι στο πρόγραμμα προστασίας Natura 2000 καθώς φιλοξενεί θαλάσσιες χελώνες καρέτα καρέτα, όπου γεννούν τα αυγά τους.

Το Μαραθονήσι βρίσκεται στον κόλπο του Λαγανά και ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ενώ αναγνωρίστηκε ως ιδιωτική περιουσία το 1972. Φτάνοντας στο νησί ο επισκέπτης, μπορεί να επιλέξει να κάνει το μπάνιο του ανάμεσα σε δύο παραλίες, η μία με αμμουδιά και η άλλη με βότσαλα. Ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο του νησιού είναι οι σπηλιές του σε κάποιες από τις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, μπορεί να επιλέξει την παραλία που του ταιριάζει και σίγουρα θα το απολαύσει και θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

Οι παραλίες του νησιού δεν είναι οργανωμένες οπότε θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα στην επίσκεψή σας ενώ αν είστε τυχεροί θα δείτε από κοντά κάποια θαλάσσια χελώνα στη διαδρομή σας προς το νησί. Αν βρεθείτε στη Ζάκυνθο, το Μαραθονήσι είναι ένας προορισμός που αξίζει να οργανώσετε μια εκδρομή σας.

Βραχώδεις σχηματισμοί, παραλίες και σπηλιές συνθέτουν ένα όμορφο σύμπλεγμα που μένει χαραγμένο στη μνήμη. Από το νησί δε λείπει και η βλάστηση με τα δέντρα να ξεφυτρώνουν σε διάφορα σημεία. Ιδιαίτερα τυχεροί οι επισκέπτες που θα συναντήσουν λίγο κόσμο και θα απολαύσουν μια θαλασσινή αύρα που θα θυμούνται για καιρό.

marathonhsi1marathonhsi2marathonhsi4marathonhsi5marathonhsi3

newsbeast.gr