Τους καλύτερους δικηγόρους έχει στο πλευρό της η Αθηνά Ωνάση καθώς το διαζύγιό της από τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο δεν πρόκειται να είναι καθόλου εύκολο.

Μπορεί η απιστία του εν διαστάσει συζύγου της να είναι ένα δυνατό χαρτί για την Αθηνά, ωστόσο αν εκείνος αποφασίσει να προσβάλει το προγαμιαίο συμφωνητικό τους, τότε η χρυσή κληρονόμος θα πρέπει να του δώσει πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real, το ζευγάρι είχε υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο όταν παντρεύτηκε και οι δικηγόροι της Αθηνάς Ωνάση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και έχουν ξεσκονίσει την περιουσία του ζευγαριού που έχει αποκτηθεί μετά τον γάμο, έτσι ώστε η Αθηνά να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, αφού κινδυνεύει να χάσει περίπου 500 εκατ. δολάρια, δηλαδή το 50% του 1 δισ. δολαρίων που υπολογίζεται η περιουσία που αποκτήθηκε μετά τον γάμο.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν όταν παντρεύτηκαν ανήκει στην τρίτη κατηγορία, δηλαδή ότι το ζευγάρι κρατάει χωριστά την ατομική του περιουσία πριν τον γάμο και στην συνέχεια υπέγραψαν άλλο ένα συμφωνητικό για την περιουσία που θα αποκτούσαν κατά την διάρκεια του γάμου.

Σε περίπτωση διαζυγίου-άσχετα με το ποιος θα το ζητούσε- ο ένας θα έχανε το 50% της περιουσίας του άλλου αλλά θα έπαιρνε ένα εφάπαξ ποσό για τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1 εκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο έγγαμου βίου και αφορά αποκλειστικά και μόνο την περιουσία της Αθηνάς και όχι τις κοινές επαγγελματικές κινήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια του γάμου.

Αυτό σημαίνει ότι η Αθηνά θα χρειαστεί να πληρώσει συνολικά 45 εκατομμύρια δολάρια. Θα δώσει στον Ντόντα το ποσό που ορίζει το προγαμιαίο συμβόλαιο, δηλαδή 11 εκατομμύρια δολάρια, ένα για κάθε χρόνο γάμου, και επιπλέον το 50% από τα 60 εκατομμύρια που αξίζει η εταιρεία τους, δηλαδή ακόμη 30 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, η χρυσή κληρονόμος θα κληθεί να πληρώσει ακόμη περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για δικαστικά έξοδα.

 

kontranews.gr