Καλοκαίρι για τα καλά και οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους που ήδη ξεκίνησαν, ήρθαν να μας το θυμίσουν.

Οι Έλληνες καλλιτέχνες βγαίνουν στους δρόμους και οι περισσότεροι επέλεξαν παρέα, στις εξορμήσεις τους ανά την Ελλάδα.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Γιάννης Ζουγανέλης

«Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε και τους βαρέθηκα δεν τους μπορώ» και κάπως έτσι ξεκινούν οι συναυλίες για τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη.
Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχουν συστηθεί μόνοι τους μέσα από το σαραντάχρονο έργο τους και θα μοιραστούν για πολλοστή φορά αυτό το καλοκαίρι την ίδια σκηνή. Τους ενώνουν κοινές εμφανίσεις και τραγούδια. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα βρεθούν στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Θάνος Μικρούτσικος – Μίλτος Πασχαλίδης

Σε πείσμα των καιρών ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θέλουν να ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.

Μάριος Φραγκούλης – Γιώργος Περρής

Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, αγαπημένοι του ελληνικού κοινού και εκλεκτοί ανάμεσα στους ομότεχνους τους παγκοσμίως, θα πραγματοποιήσουν αυτό το καλοκαίρι μία σειρά συναυλιών σε μικρές και μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο παρουσιάζοντας τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου με τίτλο «Κιβωτός».
Οι δυο τους θα εμφανιστούν 18 Ιουνίου στην Άνδρο.

Φίλιππος Πλιάτσικας

«Ένα πλοίο για τον παράδεισο» το νεο του τραγούδι σαλπάρει από το Θέατρο Πέτρας την Τετάρτη 6 Ιουλίου και ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς μέχρι την Γερμανία.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεκινάει φέτος την καλοκαιρινή του περιοδεία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία όπου θα πραγματοποιήσει τρεις μοναδικές συναυλίες. Η επιτυχία των ευρωπαϊκών συναυλιών του, επισφραγίζεται με την κυκλοφορία του πρώτου αγγλόφωνο cd του, με τίτλο «Philip & Τhe Βorder Βreakers- The key» το οποίο περιέχει 11 ροκ τραγούδια. Συνοδοιπόροι του Φίλιππου σε αυτό το μουσικό εγχείρημα είναι διακεκριμένα πρόσωπα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι: Nina Hagen, Roudolf Schenker, Ase Kleveland, Liset Alea κ.α.

Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκινά τις καλοκαιρινές εμφανίσεις με διάθεση και κέφι για ωραίες βραδιές. Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια, που όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο τον Μάλαμα, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live. Ο Σωκράτης Μάλαμας φωτίζει το ιδανικό σκηνικό για να στηθούν κάποια γλέντια ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον συναπαρτίζουν το κοινό του. Μαζί του η Λαμπρινή Καρακώστα.
Oι πρώτες εμαφανίσεις:
Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού
Σάββατο 18 Ιουνίου Χανιά, Σούγια
Παρασκευή 24 Ιουνίου Κύπρος, Λευκωσία

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας

Ο περασμένος χειμώνας βρήκε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα να παίζουν μαζί σε ένα πρόγραμμα στο οποίο κυριαρχούσαν οι αγαπημένες «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Ν.Γούναρη, Γ.Μπιθικώτση, Μ.Πλέσσα, Φ.Νικολάου, Γ. Πάριου, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Λοΐζου κ.ά.
Η ανταπόκριση το κόσμου ήταν μεγάλη και αυθόρμητη, το κέφι ήταν πηγαίο και το χειροκρότημα ζεστό και δυνατό.
Έτσι, φέτος το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούνε μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται να ακούει! Και φυσικάthumbnail, τραγούδια καινούρια και παλιά από τα πλούσια και αγαπημένα τους ρεπερτόρια και τις δημιουργικές τους διασκευές . Η πρώτη τους εμφάνιση στην Αττική, είναι την Παρασκευή 1 Ιουλίου στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά.

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα

Oι τρεις κυρίες ένωσαν τις φωνές τους για πρώτη φορά το χειμώνα που μας πέρασε, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν μία σειρά μαγικών παραστάσεων που αγκαλιάστηκαν από το κοινό, έγιναν sold out και γνώρισαν αλλεπάλληλες παρατάσεις. O θρίαμβος λοιπόν συνεχίζεται αυτό το καλοκαίρι, σε ανοιχτούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα αυτό όλα και όλοι έχουν λόγο. Μαζί τους στη σκηνή και η ομάδα των 9 εξαιρετικών μουσικών που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, το κανονάκι με την ηλεκτρική κιθάρα, τους πολιτισμούς που φέρουν και δένουν τα τραγούδια μεταξύ τους.
Στις πρωτες, για το καλοκαίρι εμφανίσεις: 6 Ιουλίου Πάτρα, 11 Ιουλίου θεατρο Πέτρας, 18 Ιουλίου θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη.

Φοίβος Δεληβοριας

Ύστερα από έναν γεμάτο χειμώνα και με μια καινούργια, ήδη αγαπημένη δισκογραφική “Καλλιθέα” στις αποσκευές του”, ο Φοίβος Δεληβοριάς υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα παράτολμο πρόγραμμα, που δεν περιέχει ούτε μία διασκευή γνωστού τραγουδιού σε σουϊνγκ.

Οι επόμενες συναυλίες:
12 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΚΥΠΡΟΣ, ΛΕΥΚΑΡΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (με το συγκρότημα ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ)
20 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – STAMP FESTIVAL
28 IOYNIOY: ΑΘΗΝΑ – BIOS ACOUSTIC SUNSETS
1 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΚΕΡΚΥΡΑ -ΒΙΔΑ ΛΑΣΚΑ FESTIVAL
3 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (με τον ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ και τη ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ)

Πηγή: iefimerida.gr