Η παραλία είναι συνήθως το κλειδί για τις καλοκαιρινές διακοπές και οι ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού είναι γεμάτες από όμορφες και ειδυλλιακές αμμουδιές, όχι πάντα τόσο γνωστές και φημισμένες.

Πολλές από αυτές, αν και δεν έχουν διαφημιστεί τόσο, αξίζει να τις επισκεφτεί κανείς έστω και μια φορά στη ζωή του. Ενώ άλλες προσφέρουν μια ιδιαίτερη απομόνωση, άλλες συνδυάζονται με ήρεμα χωριά που δεν έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Για ζευγάρια και οικογένειες, πάντα υπάρχει μια γωνιά για να ανακαλύψετε.

Δείτε μερικές από αυτές…

1. Llafranc, Costa Brava, Ισπανία

paralies1

Χάρη στη γεωγραφική θέση της περιοχής Costa Brava, μικροί κόλποι και λοφώδεις ακτές συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό. Στο κέντρο της υπάρχει το ψαροχώρι του Llafranc, αρκετά μεγάλο για οικογένειες και για ζευγάρια και αρκετά μικρό για να βρει κανείς γαλήνη. Αντίστοιχα ήρεμες και γραφικές είναι οι παραλίες εκεί.

2. Mónsul, Ανδαλουσία

paralies2

Μια από τις παρθένες παραλίες στο νότιο άκρο της Ισπανίας. Τα διαφόρων χρωμάτων βράχια τραβούν τα βλέμματα ενώ κατά μήκος της άκτης υπάρχουν διάσπαρτα παρατηρητήρια που χτίστηκαν τα τελευταία χίλια χρόνια για να απομακρύνουν τους εισβολείς.

3. Kynance Cove, Αγγλία

paralies3

Και όμως αυτή η εξωτική παραλία βρίσκεται στην Αγγλία, στο νοτιοδυτικό άκρο της. Χρυσή αμμουδιά και άγρια βράχια συνθέτουν την εικόνα του μοναδικού φυσικού κάλλους της. Όταν ο καιρός ευνοεί ενδείκνυται για αποδράσεις.

4. Caneiros, Πορτογαλία

paralies4

Από τις θάλασσες που προσφέρονται για καγιάκ και θαλάσσιο ποδήλατο αλλά και για εξερεύνηση σπηλιών. Η περιοχή με την γραφική παραλία βρίσκεται στη νότια Πορτογαλία και είναι οργανωμένη τόσο ώστε να προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες της.

5. Bidderosa, Σαρδηνία

paralies5

Παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση στο νησί, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν όλα τα μυστικά του και τις παραλίες που ξεχωρίζουν. Μια από αυτές είναι η Bidderosa σε μια πράσινη, προστατευόμενη περιοχή με κρυστάλλινα νερά και κατάλευκη άμμο. Βρίσκεται στα ανατολικά της Σαρδηνίας και είναι ένα πραγματικό διαμάντι στο νησί.

newsbeast.gr