Ο γιαπωνέζικος γίγαντας της τεχνολογίας που ακούει στο όνομα Sony παρουσίασε το νέο smartphone-ναυαρχίδα, το Xperia XZ.

Η τελευταία και μεγαλύτερη συσκευή της Sony ανακοινώθηκε στο συνέδριο IFA στο Βερολίνο και κινείται μακριά από το παρατσούκλι «Z Series», φέρνοντας ένα σωρό νέες βελτιώσεις, τη στιγμή όμως που διατηρεί μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προκατόχου, του Xperia Z5, όπως τον αδιάβροχο σχεδιασμό.

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών κι έχει ανάλυση 1080p. Προσφέρει επίσης -σύμφωνα με την εταιρεία- μια «τέλεια εφαρμογή στο χέρι» λόγω της καμπύλης που έχουν τα άκρα. Η ναυαρχίδα της Sony έχει 8,1 χιλιοστά πάχος και ζυγίζει 161 γραμμάρια, ενώ διαθέτει θύρα τύπου C USB.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του XZ είναι η «έξυπνη» τεχνολογία φόρτισης, που βασίζεται σε μια βελτίωση του λογισμικού, ώστε το smartphone να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη ως προς την φόρτιση.

Για παράδειγμα, εάν το αφήνουμε στη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας, το κινητό δεν θα φορτίζεται πάνω από το 90%, αλλά θα αφήνει το υπολειπόμενο 10% να ολοκληρωθεί πριν την ώρα που θα υπολογίζει ότι θα ξεκινήσουμε να το χρησιμοποιούμε, όπως λ.χ. μία ώρα πριν ξυπνήσουμε.

Όσον αφορά άλλα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της Sony, στο εσωτερικό θα βρει κανείς τον επεξεργαστή Snapdragon 820, μαζί με RAM 3GB. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32GB και είναι επεκτάσιμος με microSD μέχρι 200GB.

Ο φωτογραφικός αισθητήρας είναι ο ολοκαίνουριος Sony IMX 300, που εξοπλίζεται με νέο σύστημα autofocus. Η κάμερα διαθέτει επίσης λειτουργία αναγνώρισης χρωμάτων κι άλλα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τον υπολογισμό της απόστασης του φωτογραφιζόμενου αντικειμένου για καλύτερη απόδοση.

SAM_0708JPGSAM_0710JPGSAM_0713JPG

newsbeast.gr