Ήταν 10 Ιανουαρίου 1983 όταν το πρωτάθλημα της Α Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο έπαιρνε «φωτιά» και ξαφνικά η Ελλάδα γινόταν Αγγλία.

Τα απίστευτα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής προκάλεσαν έκπληξη και αμηχανία σε όλο το πανελλήνιο.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Πανιώνιος, που παρέπαιε τότε στο πρωτάθλημα, διέσυρε τον Παναθηναϊκό με 3-1(47΄Παπαμιχαήλ,77΄Λα Τουσέ,83΄Αποσπόρης-88΄Τσινός).Οι πράσινοι ήταν κάκιστοι προκαλώντας την οργή του κόσμου ,που τους αποδοκίμασε έντονα.
Οι συνέπειες της απροσδόκητης ήττας από τον Πανιώνιο ήταν πολλές στον Παναθηναϊκό, αφού ο Άνθιμος Καψής και ο Σπύρος Λιβαθηνός τιμωρήθηκαν με διακοπή συμβολαίου για ένα μήνα και χρηματικό πρόστιμο 100.000 δρχ. ενώ το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και στους Βασίλη Κωνσταντίνου, Νίκο Καρούλια. Με 50.000 δρχ. πρόστιμο τιμωρήθηκε ο Τσού Λα Λίνγκ.
Την ίδια μέρα στο Αλκαζάρ η Λάρισα νίκησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον Ολυμπιακό 2-0, με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κώστα Μαλουμίδη, ενώ στην Νέα Φιλαδέλφεια ο ΟΦΗ πέτυχε απίστευτη ανατροπή του σε βάρος του σκορ, νικώντας την ΑΕΚ με 3-2, ενώ έχανε με 2-0 (δύο γκολ ο Τσιριμώκος, ένα ο Γεωργιάδης)! Στην ΑΕΚ όμως οι εξελίξεις ήταν πιο σοβαρές, καθώς το Δ.Σ. αποφάσισε την απόλυση του προπονητή Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι, μετά την οδυνηρή αυτή ήττα, ενώ πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει ήταν ο Μίλτος Παπαποστόλου.
Τέλος το γλυκό έδεσε εκείνη την «τρελή» μέρα με την νίκη της Δόξας Δράμας επί του Εθνικού στο Στάδιο Καραϊσκάκη με 3-2. Όλα αυτά έφεραν την αποθέωση του ΠΡΟ-ΠΟ εκείνες τις μέρες, αφού μία φτωχή καθαρίστρια από του Ζωγράφου, η Δήμητρα Ζωγοπούλου, ήταν η μόνη που πρόβλεψε τις εκπλήξεις εκείνης της αγωνιστικής και έγινε πλουσιότερη κατά 49 εκατ. δρχ. Εδώ που τα λέμε, μόνο ένας άνθρωπος που δεν ήξερε πολλά πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο και έκανε προβλέψεις στην τύχη είχε ελπίδες να πιάσει 13άρι εκείνη την Κυριακή.
Αν και αυτό είναι υπό αίρεση, καθώς η μεγάλη τυχερή έπαιζε ΠΡΟ-ΠΟ επί δεκαπέντε χρόνια. Εκείνη η αγωνιστική έμεινε στην ιστορία ως «αγωνιστική με το 13άρι της γριάς». Η 66χρονη τότε συνταξιούχος καθαρίστρια έστρεψε όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της με το αστρονομικό για την εποχή εκείνη ποσό που κέρδισε.
Η κ. Ζωγοπούλου κατέθεσε δύο απλά δελτία των 16 στηλών και έπιασε το «τρελό» 13άρι στην πρώτη στήλη του πρώτου δελτίου! Όπως είπε, με τα χρήματα αυτά θα έκανε επενδύσεις για τα τρία ενήλικα παιδιά της, ενώ το ύψος του ποσού την είχε ξαφνιάσει: «Νόμιζα ότι θα πάρω ένα καλό κέρδος, όχι όμως τόσα εκατομμύρια», είχε δηλώσει.