Ο υπουργός Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται στην πορεία των έργων στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και τονίζει πως προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και στη συνέχεια κύριο μέλημα της κυβέρνησης «θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων».
Ειδκότερα, αναφέρει:
“Τα έργα των αυτοκινητοδρόμων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να παραδοθούν επιτέλους στον ελληνικό λαό τον Μάρτιο, μεταξύ αυτών και η Κορίνθου-Πατρών.
Μέχρι πριν ένα μήνα είχαμε καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι τα έργα ήταν κολλημένα, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από εδώ και στο εξής θα μας λένε ότι εκείνοι τα ξεκίνησαν πριν 12 χρόνια.
Να επαναλάβουμε τη θέση μας ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στον ελληνικό λαό. Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και το κόστος των έργων. Βρήκαμε συμβάσεις άθλιες με το ελληνικό δημόσιο στον τοίχο, έργα κολλημένα με χιλιάδες προβλήματα, απαλλοτριώσεις και αδειοδοτήσεις που στο μεγαλύτερο τμήμα τους δεν είχαν ολοκληρωθεί εδώ και δώδεκα χρόνια. Βρήκαμε κυρίως ένα πλαίσιο δεσμεύσεων και συμβάσεων, που αν τα έργα δεν ολοκληρώνονταν η χώρα όφειλε να επιστρέψει δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να πληρώσει πρόσθετα δισεκατομμύρια ευρώ ρήτρες.
Με την ολοκλήρωση των έργων κύριο μέλημά μας θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων, χωρίς επισφάλειες για τις συμβάσεις και τους οργανισμούς που χρηματοδότησαν αυτά τα έργα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.