Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 αβγά
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 5 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 κιλού τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια μανούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνετε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά.
  2. Ταυτόχρονα βράζετε τις πατάτες. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
  3. Αφού τα πολτοποιήσετε, τα ρίχνετε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτετε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.
  4. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  5. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνετε με ένα κουτάλι έναν – έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε.
  6. Έπειτα τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.