Αλλεπάλληλες “σεισμικές δονήσεις” στους κοσμικούς κύκλους προκαλεί η είδηση της σύλληψης του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα για εμπλοκή στη “μαφία των Ρομά” που ευθύνεται για ληστείες και διαρρήξεις, ακόμη και σπιτιών επωνύμων, όπως της Αννας Βίσση.

Πώς εμπλέκεται στη συμμορία ο Αγγλούπας

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τους κλεπταποδόχους της σπείρας «όπως προέκυψε από τα δεδομένα της επισύνδεσης αλλά και τη διακριτική επιτήρηση μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης παρέδιδαν κλοπιμαία κυρίως ρολόγια μεγάλης αξίας στον 39χρονο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη διάπραξη των κλοπών, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον Αγγλούπα Αλέξανδρο και του απέστειλαν φωτογραφίες των κλοπιμαίων μέσω viber προκειμένου ο τελευταίος να διακριβώσει την αξία τους. Κατόπιν ο Αγγλούπας τους υποδείκνυε σημεία συνάντησης για την αγοραπωλησία και πλήρωνε πάντοτε με μετρητά. Επισημαίνεται ότι ένας από τα αρχηγικά στελέχη με τον Αγγλούπα είχαν αναπτύξει τόσο ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης ώστε να μεταφέρει κλοπιμαία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να τα πουλήσει στον τελευταίο. Από τη διακριτική επιτήρηση του Αγγλούπα καθώς και από στοιχεία της επισύνδεσης προέκυψε ότι είχε ύποπτες συναλλαγές με επτά ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών, εκτίμησης πολύτιμων λίθων και χρυσοχοείων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας».

Το who is who του Αλέξανδρου Αγγλούπα

Λάτρευε τα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα – άλλο ένα “στοιχείο” που είχε κοινό με τους “κορλεόνε των Ρομά”.

Εδινε πάντα το παρόν στις λαϊκές πίστες όπου τραγουδούσαν τα “πρώτα” ονόματα.

Συνοδεύονταν πάντα από όμορφες γυναίκες. Συνήθως “celebrities”. Αλλωστε ήταν στο χώρο, καθώς είναι γιος ιδιοκτήτη γνωστών εταιριών γυναικείας ένδυσης.

Φιγουράριζε στις σελίδες των κοσμικών περιοδικών. Με το πούρο του στην παραλία, κάνοντας τζετ-σκι, βολτάροντας με πολυτελή ιστιοπλοϊκά.

 

Τον Νοέμβριο του 2011, ο Αγγλούπας μέσα στο σπίτι της Ολγας Φαρμάκη στο Π. Φάληρο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την αδερφή της. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά οι δύο πλευρές φαίνεται να έλυσαν εξωδικαστικά τις διαφορές τους. Ωστόσο η δικαστική εξέλιξη βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.