«Φτωχότερος» κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια έγινε την Πέμπτη ο ιδρυτής του Facebook. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει υποστεί ποτέ μεμονωμένος επενδυτής.

Η τιμή της μετοχής του facebook (FB, Tech30) έπεσε χθες κατά 5,5%, μετά τις προειδοποιήσεις του επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρίας, ότι o ρυθμός αύξησης των κερδών από τις διαφημίσεις αναμένεται να «μειωθεί σημαντικά»

Λίγες ώρες μετά, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που έχει στην κατοχή 418 εκατομμύρια μετοχές του facebook, είδε την συνολική τους αξία να πέφτει από τα 53,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 50,2.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνολική περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέρχεται πλέον στα 52,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους άνδρες του πλανήτη. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει από τον Σεπτέμβριο ο Ισπανός ιδιοκτήτης των καταστημάτων ένδυσης Zara, Αμανίτσιο Ορτέγκα με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 77.8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τη σημαντική πτώση της Πέμπτης, οι μετοχές του facebook εξακολουθούν να «απολαμβάνουν» αύξηση της τάξεως του 15%, από την αρχή της χρονιάς.