Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να πίνουν το πρωί τον καφέ τους χωρίς να έχουν φάει τίποτα, πράγμα το οποίο δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πίνοντας καφέ με άδειο στομάχι ή αντικαθιστώντας το πρωινό μόνο με καφέ, στερείτε από το σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί με αυτό τον τρόπο να πάρετε προσωρινά την ενέργεια που θέλετε, αυτή όμως θα εξαφανιστεί απότομα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση του καφέ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ο καφές δεν περιέχει θερμίδες, πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες που θα βοηθήσουν το σώμα να επιτελέσει τις λειτουργίες του.
Επιπλέον, αν πίνετε μόνο καφέ για πρωινό, ίσως παρατηρήσετε ότι είστε οξύθυμοι στη μέση της ημέρας. Πράγμα πολύ λογικό, αφού το σώμα σας δεν έχει λάβει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να κρατήσει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα σας. Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όταν ξυπνάτε προσπαθή στε να φάτε κάτι ώστε να κρατάτε το σάκχαρό σας σε σταθερά επίπεδα.

Επιπλέον, μια άλλη σημαντική επίπτωση του να πίνει κανείς καφέ με άδειο στομάχι είναι η αύξηση των πιθανοτήτων να πάρει βάρος.