Ένας από τους πλέον γνωστούς φόνους στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος έχει μείνει ακόμα ανεξιχνίαστος, ταλανίζει ακόμα την τοπική κοινωνία του Μπέρμινγχαμ.

Το 1943, μία παρέα μικρών παιδιών που έπαιζε στο δάσος του Γουίτς Χελμ στο Γουερτσέστερσαϊρ, ανέβηκε σε ένα δέντρο και μέσα εκεί βρήκε το πτώμα μίας γυναίκας, η οποία ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως από τις αρχές. Οι πιτσιρικάδες έκαναν μία συμφωνία να μη μιλήσουν ποτέ σε κανέναν για τη μακάβρια ανακάλυψή τους, ωστόσο η εμπειρία ήταν τόσο τραυματική για τον μικρότερο της παρέας, Τόμι γουίλετς, ο οποίος το ανέφερε στους γονείς του. Εκείνοι με τη σειρά τους κάλεσαν την αστυνομία, η οποία βρήκε το πτώμα.

Το θέμα έφερε και πάλι στη δημοσιότητα το θέμα το site thesun.co.uk, σημειώνοντας ότι η ιατροδικαστική έρευνα έβγαλε πως το σώμα ήταν νεκρό για 18 μήνες και πως μπήκε μέσα στο δέντρο όσο ήταν ακόμα ζεστό. Παρόλες τις προσπάθειες, δεν έγινε κατορθωτό να αναγνωριστεί το πτώμα.

Και εκεί ξεκίνησαν οι φήμες για την ταυτότητα της γυναίκας. Αρχικά ειπώθηκε πως τον φόνο διέπραξε ένας κατάσκοπος της Γκεστάπο, ο οποίος όταν τον κάλεσαν οι αρχές είχε στην κατοχή του φωτογραφία της ηθοποιού Κλάρα Μπουρέλ. Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε και ο αστικός μύθος -ο οποίος συνεχίστηκε με το γκράφιτι που έκανε την εμφάνιση του σε τοίχους της περιοχής- για τη Μπέλα και την τραγική ιστορία της.

Ωστόσο ακόμα και τώρα η φρικιαστική ευκαιρία στοιχειώνει ολόκληρες γενεές στο νησί.

CvS0E9CWgAAB3Dx