Πώς γίνεται ένα αβγό ποσέ; Μάθε πώς θα το κάνεις σαν επαγγελματίας!

Μερικές φορές, το απλούστερο γεύμα, το αβγό, μπορεί να σε δυσκολέψει. Μάθε τα μυστικά για τέλεια ποσέ αβγά που δε διαλύονται και διατηρούν το σχήμα τους.

Βήμα 1ο: Μη λυπηθείς το νεράκι

Δε χρειάζεται να γεμίσεις το τηγάνι ή την κατσαρολίτσα μέχρι πάνω αλλά φρόντισε να είναι τουλάχιστον μέχρι τη μέση.

Βήμα 2ο: Ρίξε λίγο ξίδι

Το ξίδι θα βοηθήσει το ασπράδι να ‘δέσει’ γρήγορα και να μη διαλυθεί.

Βήμα 3ο: Καυτό νερό – Είναι βασικό

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για τα αβγά ποσέ είναι το καυτό νερό. Βεβαιώσου πως το νερό είναι κοντά στη θερμοκρασία βρασμού για να σπάσεις και να ρίξεις στο τηγάνι το αβγό σου. Το κόλπο είναι να το σπάσεις, όσο το δυνατό πιο χαμηλά για να παραμείνει το σχήμα του αβγού.

Βήμα 4ο: Χαμήλωσε τη φωτιά

Μόλις ρίξεις το αβγό, χαμήλωσε τη φωτιά έτσι ώστε η θερμοκρασία να σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο λίγο κάτω από τη θερμοκρασία βρασμού. Αν το νερό βράζει, οι φυσαλίδες και οι αναταράξεις θα απλώσουν και θα διαχωρίσουν το αβγό.

Βήμα 5ο: Βγάλε το με τρυπητή κουτάλα

Όταν το ασπράδι είναι συμπαγές κι ο κρόκος όπως εσύ επιθυμείς, ανάλογα αν θέλεις μελάτο ή πιο σφιχτό αποτέλεσμα, αφαίρεσε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα, για να μη διαλυθεί. Το ποσέ είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Καλή όρεξη!