Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 πατάτες
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και από τα κολοκυθάκια.
  2. Κόβετε σε κύβους τις μελιτζάνες και σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε για 10 λεπτά σε λεκάνη με νερό.
  3. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα τέσσερα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα στύψετε με τα χέρια και ανακατεύετε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
  5. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ζάχαρη και τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες.
  6. Συμπληρώνετε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δαφνόφυλλο.
  7. Σιγοβράζετε σε μέτρια εστία για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.