Η κατανάλωση καφεΐνη έχει διάφορα οφέλη αλλά και επιπτώσεις στον οργανισμό του ανθρώπου.

Bελτίωση της μνήμης και αυξημένα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό είναι δύο από τα οφέλη ενώ αν σταματήσετε να πίνετε καφέ ή ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη θα συμβούν διάφορα πράγματα στον οργανισμό σας.

Δείτε τέσσερα από αυτά…

1. Απώλεια βάρους

Πολλοί αγνοούν πόσες θερμίδες έχει ο καφές ή τα καφεϊνούχα αναψυκτικά που καταναλώνουν. Πιο συγκεκριμένα, κάποια ροφήματα με καφέ έχουν τόση ζάχαρη και κρέμα, που είναι θερμιδικές βόμβες. Κόβοντας λοιπόν ένα ρόφημα με καφέ που έχει τουλάχιστον 200 θερμίδες, βοηθάτε το σώμα σας να αδυνατίσει.

2. Περισσότερος ύπνος και περισσότερη ενέργεια

Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας ενώ σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν καφεΐνη κοιμούνται καλύτερα σε σχέση με όσους πίνουν έστω και ένα μικρό καφέ. Μπορεί στην αρχή να νιώθετε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια, αλλά σταδιακά το σώμα θα προσαρμόζεται στον νέο τρόπο ζωής.

3. Μεγαλύτερη ηρεμία

Η καφεΐνη επιδρά στο νευρικό σύστημα μέσω της απελευθέρωσης αδρεναλίνης. Επιπλέον έχει αγγειοσυσταλτική δράση, προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αποφεύγοντας την καφεΐνη. αποφεύγετε το άγχος και το στρες.

4. Απώλεια του οφέλους των αντιοξειδωτικών

Ο καφές είναι βασική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία έρευνες συνδέουν με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και θάνατο από καρδιακή νόσο. Το ίδιο ισχύει και για το τσάι. Αν αποφασίστε λοιπόν να κόψετε καφέ και τσάι, αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών.