Η Αμβέρσα είναι πόλη του Βελγίου και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Φλάνδρα. Καθώς είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Γηραιάς Ηπείρου γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη εδώ και αιώνες.

Αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα των διαμαντιών και τα κάστρα και η τοποθεσία της στις όχθες του ποταμού Scheldt της προσδίδουν μια ιδιαίτερη ομορφιά.

Τα μεσαιωνικά της κτίρια και το μουσείο καλών τεχνών προσελκύει τουρίστες όλων των ηλικιών. Τα γραφικά της σοκάκια στο ιστορικό κέντρο και η πολύβουη Grote Market εντυπωσιάζουν.

Αξίζει να επισκεφθείτε το σπίτι του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Wapper Νο 9-11 και λειτουργεί ως μουσείο.

Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας, ένα από τα πρώτα γοτθικά αριστουργήματα της Ευρώπης και το ψηλότερο κτίριο της πόλης έχει ένα εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο 123 μέτρων.

Μπορείτε να φτάσετε στην πόλη αεροπορικώς μέχρι το αεροδρόμιο της Αμβέρσας ή μέχρι τις Βρυξέλλες και ύστερα με τρένο μέχρι τον τερματικό σταθμό Antwerpen Central.

amversa4amversa3amversa2amversa5amversa7amversa1