Στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται φρουρούμενη μια 46χρονη Ουαλή, η οποία φέρεται ότι έβαλε φωτιά σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, με συνέπεια να υποστεί εγκαύματα τόσο η ίδια όσο κι ο 61χρονος Έλληνας σύντροφός της.

Ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα πόδια στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή, την ώρα που η γυναίκα φέρει ελαφρά εγκαύματα στα χέρια. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία σε βάρος της 46χρονης σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα για πυρκαγιά που ξέσπασε στο ισόγειο διαμέρισμα, όπου ζει το ζευγάρι, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 23, ενώ έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες. Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο διαμέρισμα και διακομίστηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού. Σύμφωνα με την Αστυνομία η 46χρονη την προκάλεσε βάζοντας φωτιά στα σκεπάσματα κρεβατιού, όπου βρισκόταν ο σύντροφός της. Η ίδια συνελήφθη και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Γείτονες κατέθεσαν ότι λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν φωνές από το διαμέρισμα, ενώ φαίνεται ότι το ζευγάρι καβγάδιζε συχνά στο παρελθόν.