Σοκαρισμένη είναι όλη η Λαμία από το χαμό της γνωστής Παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, που βρέθηκε χθες το πρωί από τον αδελφό της Κώστα, μέσα στο σπίτι της άγρια δολοφονημένη.Οπως αναφέρει το lamiareport η 45χρονη ήταν πεσμένη στο κρεββάτι της μέσα σε μια λίμνη αίματος και ήταν χτυπημένη με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο στήθος. Επίσης είχε και τραύματα στα χέρια, που δείχνουν ότι ίσως πάλεψε με τον δολοφόνο της. Το αιχμηρό αντικείμενο δεν βρέθηκε, αλλά πιθανότατα πρόκειται για μαχαίρι. Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά το χώρο και δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης. Επίσης ο δολοφόνος δεν είχε κίνητρο τη ληστεία, αφού δεν πείραξε τα κοσμήματα και τα χρήματα της άτυχης 45χρονης.

Ολα δείχνουν ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός του θύματος, ήταν μέσα στο σπίτι και φεύγοντας απλά τράβηξε την πόρτα η οποία δεν ήταν κλειδωμένη. Ο δράστης έδρασε όπως όλα δείχνουν με μίσος, αφού κατάφερε στο σώμα της 45χρονης γυναίκας 6-7 μαχαιριές στο λαιμό και στο στήθος. Η Θώμη Κουμπούρα ήταν ιατρός με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του διαγνωστικού κέντρου “Ασκληπιείον” στη Λαμία.

Η Θώμη Κουμπούρα βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη στις 11.15 μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή Γαλανέικα στη Λαμία. Η 45χρονη ζούσε στον πρώτο όροφο οικογενειακής πολυκατοικίας. Στο ισόγειο ζει η μητέρα της και στον δεύτερο όροφο ο αδερφός της. Η γιατρός έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο –πιθανότατα μαχαίρι- στο στήθος και στο λαιμό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία. Και αυτό διότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης του σπιτιού, ο χώρος δεν ήταν ανακατεμένος και δεν αφαιρέθηκαν χρήματα ή άλλα αντικείμενα.

Η Θώμη Κουμπούρα ήταν ιδιαιτέρως γνωστή για το πλούσιο έργο της στην παιδοψυχιατρική. Είχε αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα για τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα.

Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια με αξιοζήλευτο βιογραφικό. Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δίδασκε στα ΤΕΙ Λαμίας, αρθρογραφούσε σε τοπικά έντυπα, είχε ραδιοφωνική εκπομπή, ήταν ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Διάσπασης Προσοχής-Υπερκινητικότητας, εκπαιδεύτρια σε πρόγραμμα του κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιγάλεω και είχε συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια.

Οι φίλοι της αγαπητής γιατρού λένε από χθες το τελευταίο αντίο ποστάροντας στον λογαριασμό της Θώμης Κουμπούρα στο Facebook.

«Θωμη μου αδικοχαμενη γιατί, γιατί, γιατί; Τωρα τι θ’ απογίνουμε χωρίς τις επισημάνσεις σου, το χιούμορ σου, τις αναλύσεις σου, τις ατελείωτες συζητήσεις επι παντός επιστητού; Δεν το πιστεύω ακόμη οτι βρέθηκε άνθρωπος να σε δολοφονήσει, ο,τι και να σας χώριζε…», γράφει μία από τις αναρτήσεις.

Τον τόπο του εγκλήματος έχουν κάνει φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί του εγκληματολογικού, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκει ο Διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας Χρήστος Μουτσώκος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Μιχάλης Πάππος. αλλά και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Νικήτας Θεολογίτης.