Το 2017 θα είναι η 10η επέτειος του iPhone και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις της σειράς του iPhone που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα.

Μεγαλύτερο, καλύτερο, με εύκαμπτη οθόνη, νέο σχεδιασμό από γυαλί, ασύρματη φόρτιση και ένα νέο ενσωματωμένο στην οθόνη Home Button είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που οι φήμες θέλουν την Apple να φέρνει στην νέα της ναυαρχίδα η οποία μάλλον θα έχει και το όνομα iPhone 8.

4.7 με 5.8 ίντσες OLED Εύκαμπτη Οθόνη

neoaiph2Υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με το μέγεθος των οθονών των επερχόμενων iPhones. Αναβαθμίσεις για τα 4.7 και 5.5 ιντσών μοντέλα που θα διαδεχθούν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλές αξιόπιστες αναφορές για ένα 5.8 ιντσών μοντέλο που θα το δούμε και αυτό μαζί με τα άλλα δύο.

Το 5.8 ιντσών μοντέλο θα έχει ένα πάνελ 5.2 ιντσών που θα είναι αφής ενώ το γυαλί θα καμπυλώνει περιμετρικά στο σασί και στις άκρες της συσκευής. Μάλιστα έχουμε πολλές αναφορές πλέον που κάνουν λόγο ότι η Apple δουλεύει πάνω σε εύκαμπτες οθόνες για τα επόμενα iPhones. H The Wall Street Journal μάλιστα επιβεβαίωσε ότι η Apple έχει ήδη μια πρωτότυπη υψηλής ανάλυσης εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να κάνει την εμφάνιση της στο νέο iPhone 8 μοντέλο. Πίσω από αυτή την οθόνη φήμες θέλουν την LG.

Το 5.8 ιντσών iPhone 8 μοντέλο που θα συνοδεύσει τα iPhone 7s/7s Plus θα είναι σύμφωνα πάντα και με τις φήμες το πρώτο που θα φέρει OLED οθόνη στην σειρά του iPhone με τα 4.7 και 5.5 ιντσών μοντέλα μάλλον να παραμένουν για ακόμη ένα χρόνο με μια LCD oθόνη.

Φήμες υπάρχουν και για ένα 5 ιντσών μοντέλο αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ποια θα είναι η θέση του στην σειρά του iPhone και αν θα αντικαταστήσει το 4.7 ιντσών μοντέλο.

Τέλος οι φήμες θέλουν την Apple να μην έχει προγραμματισμένη μια iPhone SE αναβάθμιση – το μόνο 4 ιντσών iPhone στην αγορά που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Μάρτιο.

Σασί από Γυαλί και νέα χρώματα

neoaiph3Η Apple θέλει να φέρει το 2017 ένα νέο σχεδιασμό στο iPhone αφήνοντας το σασί από αλουμίνιο στην άκρη προς χάρη ενός από γυαλί με το μόνο μέταλλο να βρίσκεται στις άκρες της συσκευής. Αυτή η είδηση έρχεται από πολλές πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple τους τελευταίους μήνες. Σκεφτείτε κάτι σαν το iPhone 4/4s αλλά με έναν ακόμη πιο κομψό σχεδιασμό και με εύκαμπτη οθόνη στις άκρες.

Αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο η Apple είχε το iPhone 4 σε μαύρο και λευκό αλλά το 2017 η εταιρεία ίσως έχει άλλα σχέδια…

Μια αναφορά κάνει λόγο για ένα κόκκινο σασί ως νέο χρωματισμό ενώ υπάρχουν ακόμη πολλές φήμες πως το λευκό χρώμα θα συνοδέψει ακόμη και ένα iPhone 7.

Ασύρματη φόρτιση

neoaiph4Αν οι φήμες από την παραγωγική αλυσίδα της Apple έχουν βάση τότε η ασύρματη φόρτιση ίσως να είναι ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά του iPhone 8. Πρόσφατη αναφορά της KGI έκανε λόγο πως η Apple σχεδιάζει να φέρει ασύρματη φόρτιση και στα 3 μοντέλα της το 2017 – στο 4.7 ιντσών, στο 5.5 ιντσών και στο 5.8 ιντσών. Ο ασύρματος φορτιστής μπορεί να μη συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία και να πωλείτε ξεχωριστά.

Πίσω τον Οκτώβριο είχαμε την διαρροή πως η Foxconn ήδη παρήγαγε και έκανε διάφορα τεστ σε modules για την ασύρματη φόρτιση του iPhone 8.

Η ασύρματη φόρτιση, με τον τρόπο που γίνεται, δεν είναι κάτι νέο και άλλοι κατασκευαστές την εφαρμόζουν εδώ και καιρό. Η Apple όμως δημόσια έχει πει πως δεν της αρέσει ο τρόπος που γίνεται αυτή την στιγμή. Ο Phil Schiller είχε πει πίσω το 2012 πως «η ασύρματη φόρτιση γίνεται από συστήματα που απαιτούν να είναι συνδεμένα σε μια παροχή ρεύματος στον τοίχο και κάτι έτσι δεν είναι πρακτική». Η Apple φέρεται να έχει κάποια συνεργασία με την Energous, μια εταιρεία που έφερε μια πραγματική ασύρματη φόρτιση με την ονομασία WattUp και έτσι τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να φορτίσει μια συσκευή από 15 πόδια μακριά χρησιμοποιώντας έναν μοναδικά πομπό και δέκτη που είναι ενσωματωμένα στην συσκευή.

Η Apple λοιπόν μπορεί να φέρει μια πραγματική ασύρματη φόρτιση στα 2017 iPhone της.

Ενσωμάτωση του Home Button

neoaiph5Εδώ και χρόνια υπάρχουν φήμες πως η Apple κάνει διάφορα πειράματα σε ένα Home Button που θα είναι ενσωματωμένο στην οθόνη του iPhone και μάλιστα έχει και αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας πάνω σε αυτό. Μια τέτοια κίνηση θα μείωνε τα πλαίσια – bezels της συσκευής κατά πολύ.

Μια πατέντα της Apple μάλιστα δείχνει πως το δάχτυλο αποτύπωμα του χρήστη μπορεί να αναγνωρίζεται σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης.

Επαυξημένη Πραγματικότητα

Αν και οι αναφορές για αυτό δεν είναι πολλές μέχρι στιγμής έχουμε δείγματα πως χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας θα έρθουν σε μελλοντικά iPhones ίσως ξεκινώντας από το iPhone 8. Η εφαρμογή της κάμερας ίσως είναι η πρώτη που θα δεχτεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα το Bloomberg έχει αναφέρει πως η Apple πειραματίζεται με την ιδέα κατασκευής ψηφιακών γυαλιών που μπορεί να κυκλοφορήσουν στην αγορά ακόμη και το 2018.