Ιταλικό πιάτο, εκρηκτικό κοκκινιστό, αν προσθέσετε κρασί και λίγο τσίλι. Το μεδούλι κάνει όλη τη διαφορά.

Υλικά

  • 1,5 κιλό osso bucco, έτοιμο στον κρεοπώλη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 καρότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • Λίγο μαϊνταντό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ή 1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό
  • Βάλτε λάδι σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά το osso bucco, αλάτι, πιπέρι
  • Βγάλτε το κρέας και βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, να ασπίσουν
  • Προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό και ροδίστε 5 λεπτά
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη φλούδα λεμονιού, το τσίλι και το κρασί, ανακατέψτε 2 λεπτά
  • Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά ακόμη, βάλτε 1 ποτήρι νερό
  • Προσθέστε το κρέας και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα, σε χαμηλή φωτιά
  • Θα πρέπει το κρέας να λιώνει

<!–

–>


ΠΗΓΗ