Αν είσαι όλη μέρα με μία μικρή ζυγαριά για το φαγητό σου, αλλά δεν βλέπεις κανένα αποτέλεσμα στην κανονική ζυγαριά και τα ρούχα σου, τότε υπάρχει εξήγηση σύμφωνα με την διατροφολόγο της Μάργκοτ Ρόμπι.

Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί η Ντάνα Τζέιμς, διατροφολόγος και απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, δεν έχουν να κάνουν τα πάντα με το τι τρως.

Η διατροφολόγος της ηθοποιού με το θεϊκό κορμί αναφέρει πως σε περίπτωση που κάποιος αγωνίζεται να χάσει βάρος, αλλά το σώμα του δεν ανταποκρίνεται, τότε κατά πάσα πιθανότητα ή έχει βλάψει τον μεταβολισμό του ή θα πρέπει να ζήσει με κοτόπουλο και μπρόκολο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η Ντάνα Τζέιμς,

Άλλοι παράγοντες, λοιπόν, που σύμφωνα με την Τζέιμς σε εμποδίζουν από το να χάσεις βάρος μπορεί να είναι οι ορμόνες, ο ύπνος, κάποια φλεγμονή, πιθανών φάρμακα που παίρνεις, η ψυχολογική σου κατάσταση, αλλά και τα γονίδια.

Υπνος
Ενας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που λίγοι σκέφτονται και μπορεί να εμποδίσει στην απώλεια βάρους είναι ο ύπνος.

Κι αυτό γιατί η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την πείνα και κατά συνέπεια να σε οδηγήσει στο να τρως και περισσότερο. Μάλιστα τότε ο εγκέφαλος ζητά συγκεκριμένα πράγματα όπως υδατάνθρακες και λιπαρά.

Η Μάργκοτ Ρόμπι

Η Τζέιμ, λοιπόν, αναφέρει πως το λιγότερο που πρέπει να κοιμάται κάποιος είναι 7 ώρες.

Ψυχολογική κατάσταση

Μπορεί πολλοί όταν είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση να χάνουν κιλά, αλλά υπάρχει και το αντίστροφο.

Μάλιστα τα συναισθήματα είναι τα μόνα που δεν μπορούν να μετρηθούν με αποτέλεσμα πολλοί να μην καταλαβαίνουν πως φταίει η ψυχολογία τους που δεν τους αφήνει να αδυνατίσουν.

«Όταν οι ερευνητές εξέτασαν παχύσαρκους ασθενείς που είχαν προγραμματιστεί για βαριατρική χειρουργική επέμβαση, ανακάλυψαν ότι το 75 % από αυτούς είχαν βιώσει τουλάχιστον μία αρνητική εμπειρία στην παιδική τους ηλικία», ανέφερε η Τζέιμς.

Οι ορμόνες

Η Τζέιμς αναφέρει πως δεν είναι μόνο ο θυροειδής που ευθύνεται στην απώλεια βάρους, αλλά κι άλλες ορμόνες, όπως η ινσουλίνη, η γλυκαγόνη, η λεπτίνη, η γκρελίνη, η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη καθώς και τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη.

Φλεγμονή

Η διατροφολόγος συνέστησε επίσης να προσέχουμε τα τρόφιμα που μας προκαλούν φλεγμονή και να μένουμε μακριά τους.

Η ίδια λέει συχνά στους πελάτες της να τρώνε περισσότερο λαχανικά και λιγότερο fast food.

«Αν έχετε πρόβλημα με το έντερό σας, κόψτε την γλουτένη και τα γαλακτοκομικά και φέρτε έτσι την ισορροπία στο έντερό σας», ανέφερε η ίδια.

Φωτογραφίες:AP


ΠΗΓΗ