Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κίνηση προχωρά η εταιρεία Asos απαγορεύοντας την πώληση ρούχων που περιέχουν φτερά, μετάξι, κασμίρι και μοχέρ από την ιστοσελίδα της.

Η διάσημη εταιρεία προϊόντων μόδας επικαιροποίησε την πολιτική της για την καλή διαβίωση των ζώων και θα σταματήσει να εμπορεύεται προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2019.

Η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων Peta, δήλωσε ότι «επικροτεί την Asos που ηγείται της αλλαγής για συμπόνια στην μόδα».

Η Asos έχει ήδη απαγορεύσει τις γούνες, το ανγκόρα και άλλες προϊόντα που κατασκευάζονται από τρίχες κουνελιού αλλά και προϊόντα που χρησιμοποιούν υλικά από ευπαθή ζώα.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πολιτική, τα προϊόντα που περιέχουν μετάξι, φτερά και πούπουλα, οστά, δόντια ή κελύφη (συμπεριλαμβανομένου του μαργαριταριού), κασμίρι και μοχέρ δε θα είναι πλέον διαθέσιμα στην Asos.

Η Peta ισχυρίζεται πως οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν μοχέρ, κασμίρι και μετάξι «εκμεταλλεύονται αμέτρητες κατσίκες, χήνες, πάπιες και μεταξοσκώληκες, προκαλώντας περιττό πόνο σε αυτά τα ευαίσθητα όντα».

Τα εμπορικά σήματα όπως το Topshop, η Gap, το Zara, το Boohoo και η Primark έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μοχέρ.

Η κίνηση αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



ΠΗΓΗ