Πώς θα σας φαινόταν η συσκευή σας να είχε απόδοση εφάμιλλη με αυτή των κορυφαίων smartphones όταν παίζετε παιχνίδια, κάνετε video streaming ή όταν τραβάτε φωτογραφίες;

Μήπως το κινητό σας παραείναι παλιό για να τρέξει ορισμένες εφαρμογές; Μήπως η μνήμη του δεν επαρκεί, η οθόνη «παγώνει» και η έκδοση του Android είναι ξεπερασμένη; Γιατί να μην απολαμβάνετε το αυτονόητο, μία ομαλή εμπειρία χρήσης; Γιατί να μη διαθέτετε μία καλή συσκευή που μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά;

Η ομαλή εμπειρία χρήσης εξαρτάται τόσο από το υλικό (hardware) όσο και από το λογισμικό (software). Μία ισχυρή συσκευή αποτελεί το κλειδί για μία κορυφαία εμπειρία χρήσης. Με άλλα λόγια, όσο περισσότεροι είναι οι πυρήνες ενός επεξεργαστή, τόσο πιο ισχυρή είναι μία συσκευή. Όσο μεγαλύτερη η μνήμη, τόσο πιο γρήγορες είναι οι λειτουργίες. Από την άλλη, ένα εξελιγμένο, βελτιστοποιημένο λογισμικό, παρέχει καλύτερη διαχείριση πόρων, χώρου και εφαρμογών στο παρασκήνιο, επιτρέποντας στον χρήστη να απολαύσει ακόμα περισσότερο τη χρήση της συσκευής.

Είναι αλήθεια ότι πολλές οικονομικές συσκευές διαθέτουν πλέον οκταπύρηνους επεξεργαστές – προσοχή όμως διότι δεν είναι όλοι τόσο ισχυροί όσο νομίζετε. Σε ό,τι αφορά τη μνήμη για παράδειγμα, ο συνδυασμός των 3GB RAM και των 32GB ROM είναι ο πλέον συνηθισμένος, αν και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς συσκευές του ανταγωνισμού έρχονται με 3GB RAMκαι 16GB ROM. Διαφορετικό υλικό όμως σημαίνει και διαφορετική εμπειρία χρήσης.

Το λογισμικό είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση μίας συσκευής. Ως εκ τούτου το γεγονός ότι πολλές οικονομικές συσκευές δεν διαθέτουν την τελευταία έκδοση του Android OSκαι φέρουν για παράδειγμα Android 7.0, Android 7.1 ενώ υπάρχουν και συσκευές που διατίθενται με ακόμη πιο παλιά έκδοση, προξενεί μάλλον αρνητική εντύπωση. Εν κατακλείδι, συνοψίζουμε ότι υλικό και λογισμικό στην entry-level κατηγορία αδυνατούν να προσφέρουν την εμπειρία χρήσης που θα επιθυμούσαν οι περισσότεροι.

Η Huawei λοιπόν αλλάζει τα δεδομένα. Επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στην αγορά των smartphones και ορμώμενη από τις σημαντικές της επιτυχίες στην κατηγορία των high-end μοντέλων, έρχεται μέσω της διαρκούς έρευνας και ανάπτυξής της να προσφέρει εξίσου εντυπωσιακές εμπειρίες χρήσης στις mid και low-range κατηγορίες. Το HUAWEI Y7 Prime(2018) διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB RAM και 32GB ROM, στοιχεία που σε συνδυασμό με το βασισμένο στο Android 8.0, EMUI 8.0, προσφέρουν μία εξαιρετικά ομαλή και άνετη εμπειρία χρήσης.

Ισχυρότερος επεξεργαστής, περισσότερη μνήμη, καλύτερη απόδοση

Οι εφαρμογές εξελίσσονται διαρκώς, με τις λειτουργίες τους να γίνονται με τον καιρό πολυπλοκότερες. Ακόμα κι αν το σύστημα παραμείνει το ίδιο, οι απαιτήσεις του από τον επεξεργαστή και τη μνήμη αυξάνονται. Ο σκληρός ανταγωνισμός, έχει ωθήσει το υλικό των συσκευών Android σε άλλο επίπεδο: οι οκταπύρηνοι επεξεργαστές πλέον βρίσκονται παντού ενώ η μνήμη γίνεται ολοένα και περισσότερη, χαρακτηριστικά που θέτουν τις βάσεις για μία εκπληκτική εμπειρία χρήσης.

Το HUAWEI Y7 Prime 2018 είναι εξοπλισμένο με τον MSM8937, έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή σχεδιασμένο με γνώμονα την ενεργειακή αποδοτικότητα, που πλαισιώνεται από 3 GB RAMκαι 32 GB ROM κάνοντας έτσι την παράλληλη χρήση εφαρμογών απλούστερη. Ο τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστής και η άπλετη μνήμη αποτελούν την ιδανική συνταγή για την προσφορά μίας αξιομνημόνευτης εμπειρίας streaming μουσικής και βίντεο, πλοήγησης στο διαδίκτυο και βέβαια αναπαραγωγής παιχνιδιών.

Με την τελευταία (8.0) έκδοση Android

Η Google συνηθίζει να εμπνέεται για την ονομασία των διαφόρων εκδόσεων του Android OS από το… φαγητό. Σχεδόν όλες έχουν το όνομα και μίας λιχουδιάς: το Android 5.0 λέγεταιlollipop (γλειφιτζούρι), το 6.0 marshmallow, το 7.0 nougat (μαντολάτο) και το 8.0 Oreo (μπισκότο κανείς;).

Η Huawei χρησιμοποίησε το… πιο γλυκό απ’ όλα, Android 8.0 στις οικονομικές συσκευές της ταχύτερα από άλλους κατασκευαστές του ανταγωνισμού. Η νέα άφιξη στην κατηγορία, τοHUAWEI Y7 Prime 2018 δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς πρόκειται για μία ακόμα συσκευή που θα ενθουσιάσει τους χρήστες.

Στηριζόμενο στην πρόοδο που σημείωσαν τα Android 6 και 7, το Android 8.0 διαχειρίζεται ακόμα πιο αποτελεσματικά τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Έτσι, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται, καθώς οι εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται αδρανοποιούνται, για να επανέλθουν σε λειτουργία όταν τις χρειαστεί εκ νέου ο χρήστης. Στην πράξη λοιπόν, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται χωρίς την αφαίρεση υπηρεσιών/λειτουργιών ή την ανάγκη αλλαγής συνηθειών από τον χρήστη. Χάρη στο Android 8.0, το τηλέφωνο τρέχει ταχύτερα.

Βελτιωμένο EMUI 8.0 για ομαλότερη εμπειρία χρήσης

Πέραν του ισχυρότερου υλικού και της τελευταίας έκδοσης του λογισμικού, ένας ακόμα βασικός παράγοντας για μία ομαλή εμπειρία χρήσης είναι και η περαιτέρω βελτιστοποίηση του όλου συστήματος. Εδώ είναι που το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του εκάστοτε κατασκευαστή καλείται να δείξει την αξία του και η Huawei, ως βασικός παίκτης στην αγορά τωνAndroid, έχει τον τρόπο να βελτιώσει το λειτουργικό. Κάθε premium μοντέλο από το HUAWEI Mate 9 κι έπειτα, γεννιέται και παραμένει γρήγορο, προσφέροντας μία εκπληκτική εμπειρία χρήσης ακόμα και έπειτα από 18 μήνες.

Το EMUI 8.0 της Huawei βασίζεται στο Android 8.0, όντας όμως πολύ καλύτερό του –έπειτα από μία διαδικασία ευρείας παραμετροποίησης. Η δε συνεργασία του με τους οκταπύρηνους επεξεργαστές είναι άψογη, καθώς εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ τους –το υλικό ολοκληρώνει το λογισμικό και το αντίστροφο. Επιπλέον, χάρη στους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης που διαθέτει, η συσκευή μαθαίνει τη συμπεριφορά και τις συνήθειες του χρήστη, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση.

Το EMUI 8.0 έρχεται με τελευταίας γενιάς σύστημα διαχείρισης αρχείων, μειώνοντας έτσι τον κατακερματισμό των δεδομένων και επιτρέποντας στο HUAWEI Y7 Prime 2018 να διατηρήσει την ταχύτητά του σε βάθος χρόνου. Χάρη στο EMUI 8.0, το HUAWEI Y7 Prime 2018 θα χαρίσει στους καταναλωτές μία ομαλότερη και καλύτερη ποιοτικά εμπειρία χρήσης. Αντίθετα με άλλους κατασκευαστές, η Huawei χρησιμοποίησε ανώτερο υλικό και αρτιότερο λογισμικό στις οικονομικές συσκευές της, κάνοντας τις premium εμπειρίες προνόμιο όλων. Με την έλευση του HUAWEI Y7 Prime 2018, το άνετο «σερφάρισμα», το υψηλής ανάλυσης streaming και το κορυφαίας απόδοσης gaming θα είναι διαθέσιμα για όλους.



ΠΗΓΗ