Άπειρες φωτογραφίες με την Καλντέρα στο background, και μια νύφη με ένα γαμπρό που ζουν το όνειρο σε πρώτο πλάνο, φιγουράρουν σε οποιαδήποτε αναζήτηση κάνετε για κορυφαίους προορισμούς γάμου.

Συνέντευξη στη Νάντια Μασσαχού

Γραφικά εκκλησάκια σε ελληνικά νησιά, ήλιος, θάλασσα και πολλές άλλες γωνιές που «μαρτυρούν» Ελλάδα, αποτελούν το ιδανικό κάδρο για εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως που ονειρεύονται την πιο όμορφη μέρα της ζωής τους σε ελληνικό σκηνικό.

Τι γίνεται όμως με την Αθήνα; Ποιες εθνικότητες την αγαπούν και την προτιμούν για το γάμο τους; Ποια η πιο συνηθισμένη παγίδα που πέφτει ένα ζευγάρι σε ό,τι αφορά την οργάνωση του γάμου του; Ο Μελέτης Παγώνης, ιθύνων νους της Melgrouplab, απαντά σε όλα αυτά και διαφωτίζει με τον πιο δημιουργικό και εκκεντρικό τρόπο το τοπίο του… γάμου σας!

– Η Ελλάδα –και κυρίως νησιά μας, όπως η Σαντορίνη– αποτελεί εδώ και χρόνια παγκόσμιο τουριστικό προορισμό για όσους θέλουν έναν ξεχωριστό γάμο. Σε τι στάδιο, ως προς αυτό, βρίσκεται η Αθήνα;

Η Αθήνα πλέον ανήκει στους παγκόσμιους προορισμούς γάμου, αφού οι υποδομές της έχουν ξεπεράσει σε αυτό τον τομέα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι χώροι που έχουν φτιαχτεί , ειδικά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης, αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς μελλόνυμφους που θέλουν μια τελετή που θα είναι εφάμιλλη με αυτές που βλέπουν και θαυμάζουν στο Pinterest και το Instagram.

– Για ποιους λόγους προτιμούν τα ζευγάρια από το εξωτερικό την Αθήνα ως wedding destination;

Η Αθήνα πλέον διαφημίζεται σε όλο το κόσμο ως wedding destination. Επίσης, στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποιες από τις καλύτερες φωτογραφίες, σε ό,τι αφορά τη θέα, οι οποίες λειτουργούν ως έμπνευση σε επαγγελματικό επίπεδο για συναδέλφους από το εξωτερικό. Είναι αυτή η μαγική της αύρα που μαγνητίζει κάθε θεατή της και το σημαντικότερο, για επαγγελματίες του είδους μου, είναι ότι προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές για tailor-made τελετές. Έχοντας αυτό υπόψη τους τα ζευγάρια, βλέπουν θετικά τη σκέψη ενός γάμου στην Αθήνα.

MELGROUP2

– Ποιες εθνικότητες κυρίως εκδηλώνουν ενδιαφέρον να κάνουν το γάμο τους στην πόλη και τι concept έχουν συνήθως στο μυαλό τους;

Τα πιο urban μυαλά είναι τα αμερικάνικα. Αυτά που έχουν δει πώς μπορεί μια πόλη να μεταμορφωθεί, όπως επιβάλει το εκάστοτε θέμα. Βέβαια, οι Αμερικάνοι δεν έχουν το παραμυθένιο μέσα τους, όπως οι Ευρωπαίοι. Είναι πιο προσγειωμένοι στα «θέλω» τους και τους ενδιαφέρει περισσότερο η αντίθεση του τοπίου, παρά η εναρμόνιση.

– Οι Έλληνες προτιμούν την Αθήνα για το γάμο τους ή η τάση «νησί και θάλασσα» καλά κρατεί;

Η τάση «νησί και θάλασσα» παραμένει ισχυρή και είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εικόνες και σκέψεις των εγχώριων ζευγαριών, όταν ακούν τη λέξη «γάμος». Βέβαια, οι υποδομές της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχουν προσομοιώσει την εικόνα ενός νησιώτικου σκηνικού, με αποτέλεσμα όσοι μένουν στην Αθήνα να την προτιμούν. Ένα ακόμη δυνατό κίνητρο για επιλέξουν την Αθήνα, είναι βέβαια το budget, που επηρεάζει πλέον πολύ την κάθε απόφαση.

MELGROUP3

– Γιατί κάποιος να απευθυνθεί σε έναν event stylist;

Ο event stylist είναι αυτό που λέμε ο άνθρωπος του ζευγαριού για τη τελική εικόνα του γάμου. Πρόκειται στην ουσία για ένα consulting service με άμεσες λύσεις και πρωτότυπες προτάσεις, πάντα με γνώμονα τη διακόσμηση, που βοηθάει να υπάρξει μια συγκροτημένη εικόνα του γάμου. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες μπορεί να είναι προτάσεις (για νυφικό, λουλούδια, κοστούμι, μπομπονιέρα , προσκλητήριο κ.λπ.) συγκεκριμένων επαγγελματιών γάμου, ανάλογα με το ύφος του εκάστοτε ζευγαριού, φιλτραρισμένες μέσα από την επαγγελματική τους ματιά, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ζευγάρι. Η ιδέα και μόνο ότι ένα ζευγάρι έχει έναν άνθρωπο στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί για όλα όσα σχετίζονται με το γάμο, εκ του αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι είναι σωτήρια.

– Ποια είναι η «παγίδα» στην οποία πέφτουν οι περισσότεροι στο γάμο τους;

Για τους Έλληνες, η μόνιμη «παγίδα» στην οποία πέφτουν τα ζευγάρια είναι ότι τις περισσότερες φορές αποφασίζουν οι γύρω τους παρά αυτοί, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην ευχαριστιούνται το γάμο τους. Για τους ξένους το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά πέρα της τελετής θέλουν να έρθουν μόνιμα Ελλάδα. Αλλά, δεν ξέρω αν αυτό είναι παγίδα…

MELGROUP4

– Τρία στοιχεία για τον τέλειο γάμο;

Οργάνωση, μεράκι, εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες.

– Τι διαφοροποιεί την Melgrouplab;

Στη Melgrouplab έχουμε ένα στόχο: να κάνουμε πάντα διαφορετικά πράγματα, που δεν έχουν ειπωθεί και τελικά θα μείνουν . Αντλώντας συνεχώς έμπνευση από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό και μέσα από τις πολλές εναλλαγές τοπίων, έχουμε καταφέρει να εντυπώσουμε στις ματιές του κόσμου πολλά Insta corners, τα οποία μας έχουν προσδώσει τη ταυτότητα των εκκεντρικών. Και η αλήθεια είναι ότι είμαστε εκκεντρικοί…

photo by : George Pahountis Photography ( www.pahountis.gr )

– Ένας γάμος που ανέλαβες και δεν θα ξεχάσεις ποτέ…

Ο γάμος που μου έχει μείνει στο μυαλό, λόγω της αγάπης και της απλότητάς του, ήταν ένας που πραγματοποιήσαμε στην πλατεία ενός ορεινού χωριού στο Πήλιο. Αυτός είναι ο τύπος του γάμου που αγαπώ πιο πολύ, γιατί παίξαμε με τα φυσικά στοιχεία του τόπου και απλώς τονίσαμε λίγο περισσότερο τη παράδοση μέσα από τη διακόσμηση. Οι καλεσμένοι σε αυτό το γάμο ήταν ως επί το πλείστον νέοι με φρέσκες ματιές και το ζευγάρι μας εμπιστεύτηκε απόλυτα και απλώς απόλαυσαν το τελικό αποτέλεσμα. Όλο αυτό μπορεί να πρόσθεσε ένα επιπλέον βάρος στους ώμους μας, αλλά ταυτόχρονα μας έκανε και πιο δημιουργικούς.

photo by : George Pahountis Photography ( www.pahountis.gr )

Περισσότερες πληροφορίες: melgrouplab.com

Photo credit: Γεράσιμος Φρόνιμος, Γιώργος Παχούντης


Πηγή