Πού βρίσκεται αυτή η υπέροχη παραλία;

Κρυστάλλινα νερά, ψιλό βότσαλο, μαγευτική θέα και ησυχία…Είναι δυνατόν να υπάρχει ένας τέτοιος μυστικός παράδεισος στην Αττική; Κι όμως υπάρχει και είναι η παραλία της Αλθέας!

Η Αλθέα είναι οικισμός της Αγίας Μαρίνας και ανήκει στον δήμο Κρωπίας. Απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κορωπί, βρίσκεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου.

Ο οικισμός βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βορός, στη Θέση Πράπα Μάλι και έχει τρεις 3 εισόδους, την οδό Αλκυονίδων, την οδό Κύπρου και την οδό Κέκροπος.
Η μυστική παραδεισένια παραλία της Αλθέας

Η Αλθέα διαθέτει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, τα “Σκαλάκια”. Πρόκειται για έναν γραφικό κολπίσκο με ψιλό βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

Η αρχική ονομασία της περιοχής ήταν Πράπα Μάλι- Κακοβέντι όπως γράφει το www.althea.com.gr, το site του εξωραϊστικού συλλόγου των οικιστών της Αλθέας. Μόλις, το 1993 “βαφτίστηκε” Αλθέα, από το αλς (νερό) και θέα που σημαίνει με θέα προς τη θάλασσα. Ονομα και πράγμα δηλαδή αφού η θέα του Σαρωνικού από το βουνό είναι απλά μαγευτική!

Πηγή:metrogreece.gr