Ο Αλέκος Συσσοβίτης σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μιλάει στο περιοδικό «MYtv» για την παράσταση «Τα δάση στα γόνατα», για τη καθημερινή σειρά του OPEN «Ο πρίγκιπας της φωτιάς» και αποκαλύπτει αν ήταν εύκολο να βιοποριστεί μόνο μέσα από το θέατρο.

Ήταν εύκολο να βιοποριστείτε μόνο μέσα από το θέατρο στο οποίο ήσασταν αφοσιωμένος τα τελευταία χρόνια;

Εξαρτάται από το τι είδους θέατρο κάνει ο καθένας. Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που παίρνουν πάρα πολύ καλά λεφτά και μπορούν να ζουν οικονομικά μέσα από αυτό, κάνοντας εμπορικό θέατρο. Από την άλλη, αν κάνεις θέατρο έρευνας, τα περιθώρια είναι μικρότερα. Δεν μπορείς να ζήσεις εύκολα. Εγώ προσωπικά, τα τελευταία χρόνια, δεν μπορώ να βιοποριστώ από το θέατρο. Τουναντίον το πληρώνω και από την τσέπη μου για να κάνω αυτά που μου αρέσουν. Αναγκαστικά βιοπορίζομαι απ άλλα πράγματα.

Μετανιώνετε γι’ αυτή την επένδυση; Δηλαδή ότι πληρώνατε για να ανεβάσετε τα έργα που θέλατε;

Κάποτε ένας μαθητής ρώτησε τον Σωκράτη: «Να παντρευτώ ή θα το μετανιώσω;» και εκείνος του απάντησε: «Ότι και να κάνεις αγόρι μου, θα μετανιώσεις γι’ αυτό που δεν έκανες». Στη ζωή πάντα θα έρχεται η στιγμή που αναρωτιόμαστε αν επιλέξαμε σωστά ή όχι. Να σου πω την αλήθεια, λοιπόν, εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα στη ζωή μου, παρόλο που γνωρίζω ότι έκανα λάθος πολλές φορές. Αν με ρωτάς δε για το Faust, δεν μετανιώνω καθόλου!

govastileto.gr


Πηγή