Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο βρίσκεται προς πώληση με κόστος 1 δισεκατομμύριο λίρες στο νότιο τμήμα της Γαλλίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

Το πολυτελές αρχοντικό που είναι πρώην κατοικία του Βέλγου βασιλιά Λεοπόλδου Β μπορεί να γίνει δικό σας έναντι αυτού του εξωφρενικού ποσού που το καθιστά το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Το δέκα υπνοδωματίων σπίτι το οποίο έχει και μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, βρίσκεται σε μια γοητευτική παράκτια περιοχή κοντά στη Νίκαια. Διαθέτει έναν από τους ομορφότερους κήπους στην Ευρώπη ο οποίος περιλαμβάνει εκατοντάδες στρέμματα περιποιημένου γκαζόν, 15.000 φυτά και περίπου 20 θερμοκήπια που περιέχουν σπάνια τροπική βλάστηση. Το ανάκτορο όπως το χαρακτηρίζουν διαθέτει αίθουσα χορού και στάβλους ακόμη και για 30 άλογα.

Ο μελλοντικός αγοραστής θα παραλάβει το σπίτι από μια οικογένεια που το έχει στην ιδιοκτησία της από το 1924. Περίπου 15 επαγγελματίες κηπουροί απασχολούνται σήμερα με πλήρες ωράριο στους κήπους και αναμένεται ότι όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν τη θέση τους. Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι τυχόν κερδοσκόποι θα κινηθούν προς την κατασκευή νέων, εξαιρετικά ακριβών, ακινήτων στους κήπους. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο» είπε μία πηγή από κτηματομεσιτική εταιρεία στο κοντινό Μονακό, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες σχετικά με το ακίνητο. Η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει μερικές φωτογραφίες από το πανάκριβο σπίτι και τη θέα από αυτό.

vila1vila2vila3vila5vila6vila7

newsbeast.gr