Ένα βυθισμένο Boeing 747 θα αποτελέσει τον βασικό πόλο έλξης σ’ ένα τεράστιο υποβρύχιο θεματικό πάρκο συνολικής έκτασης 100.000 τ.μ., που θα εγκαινιαστεί τον Αύγουστο στο Μπαχρέιν με στόχο να προσελκύσει δύτες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Tο αεροσκάφος δεν έφθασε πετώντας, αλλά διά… θαλάσσης στον νέο του προορισμό / Φωτογραφία: Instagram

Βoeing 747 έχει μετατραπεί στο παρελθόν σε ξενοδοχείο από έναν ικανότατο Σουηδό επιχειρηματία, αλλά αυτή τη φορά θα είναι η ατραξιόν του Dive Bahrain. Το μήκους 70 μέτρων παροπλισμένο, ειδικά προετοιμασμένο αεροσκάφος μεταφέρθηκε προ ημερών στο νέο πάρκο στην περιοχή του Ντιγάρ Αλ Μουχαράκ, μια πόλη που βρίσκεται ανάμεσα σε επτά τεχνητά νησιά, για τη σχετική συνέντευξη Τύπου. Mόνον που το Boeing 747 δεν έφθασε πετώντας, αλλά… διά θαλάσσης καθώς το ρυμούλκησαν πλοία που επιστρατεύτηκαν ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Oι διοργανωτές φρόντισαν να κάνουν το γύρο του κόσμου οι εικόνες της ρυμούλκησης του Boeing 747

To αεροσκάφος, «το μεγαλύτερο που θα βυθιστεί ποτέ, όπως είπε ο υπουργός βιομηχανίας, εμπορίου και τουρισμού της χώρας του Περσικού Κόλπου, Ζαγιέντ Μπιν Ρασίντ Αλ Ζαγιάνι, θα μεταμορφωθεί σε χώρο κατάδυσης με τις τοπικές Αρχές να φιλοδοξούν ότι θα μεταμορφωθεί σ’ έναν θαλάσσιο βιότοπο, οι επισκέπτες του οποίου θα μπορούν να έρχονται κοντά σε διάφορα πλάσματα του ωκεανού και φυτά.

Ο χώρος των καταδύσεων εκτός από το βυθισμένο Boeing 747 θα περιλαμβάνει επίσης ένα πιστό αρχιτεκτονικό αντίγραφο του περίφημου μνημείου του «σπιτιού του εμπόρου μαργαριταριών» στο Μπαχρέιν, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους και γλυπτά.

Καλλιτεχνική αναπαράσταση της ατραξιόν του υποβρύχιου θεματικού πάρκου στο Μπαχρέιν .
Καλλιτεχνική αναπαράσταση της ατραξιόν του υποβρύχιου θεματικού πάρκου στο Μπαχρέιν

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως το νέο αξιοθέατο του Μπαχρέιν θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον – προωθώντας την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής- κι ελπίζουν ότι εκτός από τουρίστες θα προσελκύσει επίσης υδροβιολόγους και ερευνητές.

iefimerida.gr



Πηγή