Εκεί που μεγαλώνετε ένα ήσυχο παιδί, ξαφνικά γίνεται νευρικό και δεν ξέρετε πώς να το ερμηνεύσετε. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τις κυριότερες αιτίες που εξηγούν τη συγκεκριμένη μεταστροφή στη συμπεριφορά του παιδιού σας:

Επειδή ακόμα δεν έχει διαμορφώσει χαρακτήρα, ενδιαφερθείτε να διαπιστώσετε μήπως περνάει μια αγχωτική περίοδο και τι είναι αυτό που του προκαλεί ένταση. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, φροντίστε να δώσετε το παιδί σας τα ερεθίσματα εκείνα για να σας ανοιχτεί και να το βοηθήσετε να διαχειριστεί αυτό που βιώνει. Από εκεί και πέρα, η νευρικότητα που άρχισε εδώ και λίγο καιρό να κάνει την εμφάνισή της ενδέχεται να οφείλεται στους συνεχείς τσακωμούς που έχετε με το σύντροφό σας στο σπίτι, με το παιδί να είναι κατά κανόνα μάρτυρας.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει ηρεμία στο σπίτι, πώς να μην είναι συνεχώς νευρικό το αγγελούδι σας; Πέραν των εντάσεων, όταν το παιδί βλέπει ότι δεν αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα εκάστοτε προβλήματά σας, είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας και στη δική του ζωή. Ένα τελευταίο σενάριο που μπορεί να εξηγήσει τη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάστασή του είναι ότι μπορεί να νιώθει παραμελημένο από εσάς, είτε συναισθηματικά, είτε γενικότερα και αυτός είναι ο τρόπος του να σας το δείξει.

Πηγή: mother.gr


Πηγή