Η Λαμία μετράει από χθες τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον Η1Ν1, μία ηλικιωμένη γυναίκα, την ώρα που τρία ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης που αφορούν μεσήλικες άνδρες, νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου της πόλης.

Και βέβαια αντίστοιχη έξαρση παρουσιάζεται σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας όπως είναι το φυσιολογικό για αυτήν την εποχή. Το μη φυσιολογικό για δυτική, πολιτισμένη χώρα είναι να μην έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, τα άτομα άνω των 60 ετών και όσοι έχουν βεβαρημένη υγεία.

Καταγγελία με συγκεκριμένους αποδέκτες στην Κρήτη

Σοκ προκαλεί ωστόσο η καταγγελία του υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ ότι νοσοκομειακοί γιατροί στην Κρήτη αποτρέπουν τους ασθενείς τους από τον αντιγριπικό εμβολιασμό την ώρα που καταγράφονται δεκάδες κρούσματα σε σχολεία.

Ο κ. Στέλιος Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV είπε ότι υπάρχουν γιατροί νοσοκομείων που όχι μόνο δεν εμβολιάζονται οι ίδιοι ως οφείλουν, αλλά «αποτρέπουν ή δεν συστήνουν τον εμβολιασμό σε ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας τέτοια περιστατικά» είπε και συμπλήρωσε: «Αυτοί οι συνάδελφοί είτε είναι επικίνδυνα αδαείς και άσχετοι, ή ασυνείδητοι. Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων».

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή