Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων FERRARI της Ιταλίας, «Passione Rossa» (περισσότεροι από 74.100 followers στο Facebook και 5.600 στο Instagram) θα γιορτάσει τα 20 χρόνια ίδρυσής του με διάφορες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα το Club θα παραβρεθεί για την πρώτη φορά στην Πάτρα (15 Ιουνίου στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου και 16 Ιουνίου στο Μώλο Αγ. Νικολάου του παλιού λιμανιού) και στην Κέρκυρα (18 Ιουνίου στο πεζόδρομο των οδών Γεωργίου Θεοτόκη-Ευγ. Βουλγάρεως) με τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα, μια συγκέντρωση αυτοκινήτων FERRARI που αναμφίβολα αποτελεί την μεγαλύτερη στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η FERRARI;

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών sport αυτοκινήτων FERRARI είναι η πιο ισχυρή μάρκα (brand name) στον κόσμο, σύμφωνα με την Brand Finance (έτη 2014 και 2019, “Ferrari – The World’s Most Powerful Brand”). Ως γνωστόν, τα αυτοκίνητά της αποτελούν αντικείμενο λατρείας από οπαδούς της αυτοκίνησης καθώς και σύμβολα κοινωνικού στάτους (status symbol), ευπορίας και ταχύτητας.

Από τις εκδηλώσεις της FERRARI διαπιστώνεται πάντα (όπως είναι αναμενόμενο) τεράστια συμμετοχή του κοινού το οποίο δίνει ώθηση και στις τοπικές αγορές (ειδικότερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν πλησίον των σημείων όπου είναι σταθμευμένα τα αυτοκίνητα, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση της πελατείας τους κατά την διάρκεια της διεξαγωγής των εκδηλώσεων) και μεγάλη προβολή των πόλεων σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

ΤΟ FERRARI CLUB “PASSIONE ROSSA”

Το FERRARI Club “Passione Rossa” ιδρύθηκε από τον Δρ. Fabio Barone (Φάμπιο Μπαρόνε) το 1999, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του μέχρι σήμερα. Μέλη του Club (300 άτομα) είναι αποκλειστικά μεγάλοι Ιταλοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ή συλλέκτες αυτοκινήτων FERRARI.

Έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση της πιο διάσημης μάρκας πολυτελών sport αυτοκινήτων στον κόσμο. Το Club εδώ και χρόνια είναι ένας απαραίτητος συντελεστής για εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις και παραστάσεις όπου τα αυτοκίνητα FERRARI είναι πρωταγωνιστές μαζί με τον τόπο που επισκέπτονται.

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ FERRARI CLUB «PASSIONE ROSSA»

Ο πρόεδρος του FERRARI Club «Passione Rossa», κ.Fabio Barone, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο καθότι είναι κάτοχος τριών (3) παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας (Guinness World Speed Records).

Συγκεκριμένα, με την Ferrari 458 Italia έχει διανύσει, με το μικρότερο δυνατό χρόνο:

  1. Το Transfagarasan Highway (στην Ρουμάνια το έτος 2015) που θεωρείται ο πιο ωραίος δρόμος του κόσμου.
  2. Το Tienmen Mountain Road (στην Κίνα το έτος 2016), που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου, με 99 στροφές, σε 1.800μ ύψος και χωρίς κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα (στηθαίο ασφαλείας) και
  3. Τα φαράγγια «Dadès Gorges» (4 Οκτωβρίου 2018) τα οποία είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και γραφικά μέρη στο Μαρόκο και ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου (ένα μέρος της διαδρομής το αυτοκίνητο περνάει μόλις 30 εκατοστά μακριά από την πλευρά του βουνού δίπλα από κοφτερά βράχια).

Ο κ.Fabio Barone δέχτηκε την πρόσκληση απευθείας από τον γραφείο τύπου του Βασιλιά του Μαρόκου με σκοπό την τουριστική προβολή της περιοχής και κατ’ επέκτασης της χώρας.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ FERRARI CLUB “PASSIONE ROSSA”

  • Έτος 2004: τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το Βραβείο υψηλής κοινωνικής αξιοσύνης.
  • Έτος 2006: οδηγώντας μια FERRARI F40, ανταγωνίστηκε με ένα αεροπλάνο της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας ΑΜΧ στην βάση της πόλης της Άμεντολας- Φότζια (Amendola-Foggia) της Ιταλίας.
  • Έτος 2013: οδηγώντας μια FERRARI 458 ΙΤALIA, ανταγωνίστηκε με ένα ακροβατικό αεροπλάνο στην διεθνή πίστα αγώνων αυτοκινήτων της πόλης της Βαλελούγκα (Vallelunga) της Ιταλίας.
  • Toν Μάιο 2017 o Fabio Barone ήταν πρωταγωνιστής μιας “μονομαχίας” στο χωμάτινο ιπποδρόμιο της Cinecittà World στη Ρώμη (όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία BEN HUR). Στην εκκίνηση βρέθηκαν από τη μια πλευρά ένα Ρωμαϊκό άρμα με δυο άλογα και από την άλλη, ο Fabio Barone με μια FERRARI 458 Italia.

newsbeast.gr



Πηγή