Γραφικές πόλεις και όμορφα χωριουδάκια με ένα κοινό βασικό χαρακτηριστικό: μοιάζουν να «κρέμονται» στον αέρα, έτσι όπως είναι σκαρφαλωμένα σε επιβλητικά και απότομα, άγρια βράχια.

Με θέα που κόβει την ανάσα αλλά και εικόνες που ταξιδεύουν σε άλλη εποχή, οι προτάσεις που ακολουθούν ξέρουν πολύ καλά πώς να μαγεύουν τον επισκέπτη ακόμη κι όταν τον τοποθετούν στο… χείλος του γκρεμού!

Ρόντα, Ισπανία

Μία από τις πιο παλιές πόλεις της Ισπανίας, με τα λευκά σπίτια και τους απόκρημνους γκρεμούς να αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της. Βρίσκεται στην επαρχία της Μάλαγα στην Ανδαλουσία και στέκει αγέρωχη στο πέρασμα του χρόνου από τον 9ο αιώνα. Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων, από το φρούριό της προσφέρει υπέροχη θέα, την ώρα που τα μεσαιωνικά σπίτια και τα πανέμορφα παλάτια μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Μαναρόλα, Ιταλία

Το παλιότερο από τα πέντε γραφικά και κουκλίστικα χωριουδάκια που αποτελούν την δημοφιλή Cinque Terre στη Λιγουρία. Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του το ότι βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας, ενώ αποτελεί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το χωριουδάκι Μαναρόλα, σαν από παραμύθι βγαλμένο, κρέμεται πάνω από το μικρό λιμανάκι με τα απότομα βράχια και τα βαθιά διάφανα καταπράσινα νερά προσφέροντας μια μοναδική θέα σε όποιον ατενίσει σε ένα από τα μπαλκόνια του.

Έζ, Γαλλία

Σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα βραχώδη λόφο, σε υψόμετρο 427 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας η Εζ αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου. Πρόκειται για μια μικρή πόλη στο γαλλικό νότο, 12 χλμ. από τη Νίκαια, η οποία μάλιστα αποτελούσε και αγαπημένο προορισμό του Walt Disney. Διαθέτει έναν ιδιαίτερο μεσαιωνικό αέρα με πλακόστρωτα στενά δρομάκια και πέτρινα σπίτια με χαμηλές μεγάλες πόρτες, ενώ περιβάλλεται από ένα κάστρο του 12ου αιώνα.

Κουένκα, Ισπανία

Η «κρεμαστή πόλη» Κουένκα, χτισμένη πάνω στους βράχους, σε υψόμετρο περίπου 950 μέτρων βρίσκεται στην κεντρική Ισπανία και απέχει 170 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη. Η μεσαιωνική πόλη χαρακτηρίζεται από τα πολύχρωμα κτίρια της και τα γραφικά στενά της και το οχυρωμένο τμήμα της, χτισμένο από τους Μαυριτανούς, αποτελεί από το 1996 μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μπονιφάτσιο, Κορσική

Σε προνομιακή τοποθεσία και σκαρφαλωμένη πάνω σε απόκρημνα βράχια, αν την παρατηρήσει κανείς από μακριά μοιάζει να αναδύεται μέσα από τη θάλασσα. Η πόλη Μπονιφάτσιο, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κορσικής και βρίσκεται «κρεμασμένη» πάνω από το λιμάνι του γαλλικού νησιού. Τόσο η γραφική πόλη, όσο και τα εντυπωσιακά τείχη της εκτείνονται σε υψόμετρο 70 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

newsbeast.gr


Πηγή