Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στη Ferrari τις τελευταίες ώρες, καθώς ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε πήρε «διαζύγιο» με τη Scuderia και πλέον δεν κατέχει το πόστο του επικεφαλής της ομάδας, με τον Ματία Μπινότο να παίρνει τη θέση του. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θα μείνει χωρίς δουλειά…

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο πρώην κουμανταδόρος στους «κόκκινους», είναι πολύ πιθανό να αλλάξει χρώματα και να… ντυθεί στα ασπρόμαυρα της Γιουβέντους. Ο Αριβαμπένε, που ούτως ή άλλως κατέχει διοικητικό πόστο στη «Γηραιά Κυρία», θα έχει συνάντηση σήμερα με τον Αντρέα Ανιέλι, στην οποία θα συζητήσουν την πιθανότητα να αναλάβει το πόστο που άφησε ο Μπέπε Μαρότα, που πήρε μεταγραφή για την Ίντερ.

Η είδηση αυτή έχει κάνει αρκετούς να αναρωτηθούν εάν ο πρώην άνθρωπος της Formula 1 μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο γενικού διευθυντή σε ποδοσφαιρικό σύλλογο και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλο όνομα όπως η Γιουβέντους. Από την άλλη, για το πρόσωπο του Αριβαμπένε υπάρχει μεγάλη εκτίμηση από την οικογένεια Ανιέλι και ειδικά από το αφεντικό της FIAT και των «μπιανκονέρι».

Όσο για τη Ferrari, που επίσης ανήκει στην οικογένεια της FIAT, θα έχει άλλον επικεφαλής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με στόχο να έρθει -επιτέλους- ο πολυπόθητος τίτλος, τον οποίον αγνοούν από το 2007 με τον Κίμι Ραϊκόνεν στο κόκπιτ.

«Μετά από τέσσερα χρόνια αδιάκοπης δέσμευσης και αφοσίωσης ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε αποχωρεί από την ομάδα. Η απόφαση λήφθηκε από κοινού μετά από μεγάλη σε διάρκεια συζήτηση.

Η Ferrari θέλει να ευχαριστήσει τον Μαουρίτσιο για την πολύτιμη συμβολή του στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας τα τελευταία χρόνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον του.

Επίσης, ο Ματία Μπινότο θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari. Όλα τα τεχνικά μέρη θα συνεχίσουν να δίνουν αναφορά απευθείας στον Ματία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Scuderia.


Πηγή