Πριν απλώσουμε τη μάσκα, τρίβουμε το σώμα με μια βούρτσα ακολουθώντας την ροή της λέμφου (από κάτω προς τα πάνω με κατεύθυνση την καρδιά). Αυτό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Tip: Κάποιες μάσκες σώματος με λάσπη περιέχουν συστατικά, όπως π.χ. πιπέρι, που δίνουν την αίσθηση ότι ζεσταίνουν το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι τονώνει τη μικροκυκλοφορία άρα και την οξυγόνωση.

1. Όποια μάσκα κι αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε, δυστυχώς δεν αποφεύγουμε το πασάλειμμα. Για να μη λερώσουμε το μπάνιο μας, απλώνουμε μια παλιά πετσέτα στο πάτωμα ή στην μπανιέρα.

2. Την απλώνουμε σε στομάχι, στήθος, μηρούς, γλουτούς, πλευρά, ώμους και πλάτη (μέχρι όπου φτάνουν τα χέρια μας) και την αφήνουμε να στεγνώσει όση ώρα χρειάζεται. Στη συνέχεια την ξεπλένουμε.

3. Για μια σπέσιαλ περιποίηση που θυμίζει σπα, αφού απλώσουμε τη λάσπη, τυλίγουμε 3-4 φορές γύρω από το σώμα μας μια κοινή μεμβράνη. Έπειτα, φοράμε το μπουρνούζι μας και περιμένουμε όσο αναγράφουν οι οδηγίες χρήσης.

4. Όση ώρα χρειάζεται να δράσει η μάσκα, δε φεύγουμε από το μπάνιο, για να μη λερώσουμε το σπίτι αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Όσο πιο ζεστό είναι το περιβάλλον, τόσο πιο εύκολα ανοίγουν οι πόροι και απελευθερώνουν σμήγμα και ρύπους. Όσο περιμένουμε, δημιουργούμε ένα είδος σάουνας μέσα στο μπάνιο, αφήνοντας το ζεστό νερό να τρέχει.

Αυτή η περιποίηση ενδείκνυται το βράδυ γιατί τα συστατικά της μάσκας έχουν εισχωρήσει στο δέρμα και δρουν καλύτερα ενώ κοιμόμαστε.

vita.gr



Πηγή