Μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας δημιούργησαν ένα βίντεο με «δυνατό» μήνυμα, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των οδηγών και τη βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς τους όταν κρατούν το τιμόνι, ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τροχαία ατυχήματα ή -ακόμη χειρότερα- δυστυχήματα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το οπτικοακουστικό υλικό, «πολλές φορές απερισκεψίες, όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας, όπως η ζώνη, το κράνος και τα όρια ταχύτητας, καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα. Δυστυχήματα που είτε μπορούν να σε καταστήσουν πολυτραυματία και ανάπηρο, είτε μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή ,αλλά και αυτή των αγαπημένων σου».

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», είναι το μήνυμα του βίντεο και αυτό «πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι καλά πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας», προστίθεται σχετικά.

Στη μίνι ταινία πρωταγωνίστρια είναι μια μικρούλα, η Εριάννα, η οποία πέφτει θύμα τροχαίου, αλλά ευτυχώς για εκείνη, μπορεί να φέρει τον χρόνο πίσω. Στην πραγματικότητα, όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η δημιουργία του Νικόλαου Γαλάνη.

Δείτε το βίντεο:

newsbeast.gr



Πηγή