Το λειτουργικό της Google έχει επικρατήσει στην αγορά καθώς προσφέρει πολλά και διάφορα, αποτελώντας ένα εύκολο και χρηστικό σύστημα.

Όποιος ψάξει εξάλλου τις λειτουργίες του και σκαλίσει λίγο βαθύτερα θα βρει πολλές έξυπνες λειτουργίες και χρήσιμα εργαλεία που δεν φαίνονται σε μια πρώτη ματιά.

Για μια τέτοια θα μιλήσουμε σήμερα, έχοντας πάντα στο νου ότι το Android έχει πολλές εκδόσεις και χαρακτηριστικά ανά κατασκευαστή, κάτι που δεν κάνει τις λειτουργίες του να ισχύουν ομοιόμορφα σε όλες τις versions.

Ξέρατε λοιπόν πως μπορείς να αλλάζεις τις ρυθμίσεις έντασης ήχου ανεξάρτητα για κάθε κατηγορία; Οι συσκευές μας αναπαράγουν μια πληθώρα τύπων ήχου, από ringtones και notifications μέχρι multimedia και ξυπνητήρια και μια βόλτα στις ρυθμίσεις (ανοίγεις το μενού Sounds και πατάς Volume) σου δείχνει τι ακριβώς μπορείς να πειράξεις ανά κατηγορία.

Το Android μας δίνει ωστόσο μια γρήγορη και εύκολη συντόμευση γι’ αυτό. Αν πατήσεις λοιπόν οποιοδήποτε από τα δύο πλήκτρα στο πλάι της συσκευής για τη ρύθμιση του ήχου, που αλλάζει την ένταση για ό,τι αναπαράγει εκείνη τη στιγμή το κινητό (αν δεν παίζει κάτι, η επιλογή αφορά στον ένταση του ήχου κλήσης), θα παρατηρήσεις ένα μικρό βελάκι να εμφανίζεται δίπλα στο κουτί που ανοίγει στην οθόνη.

Αν πατήσεις το βελάκι, το box επεκτείνεται και σου δείχνει πια όλα τα sliders του ήχου, τα οποία ρυθμίζεις γρήγορα χωρίς να πρέπει να πας στα Settings. Το βελάκι είναι εκεί, λίγοι ωστόσο το έχουν παρατηρήσει, σημειώνει η ιστοσελίδα Popular Science…

newsbeast.gr


Πηγή