Πέθανε σε ηλικία 30 ετών, το μοντέλο και ακτιβίστρια θετικής στάσης Έλι Μέιντεϊ, μετά από έναν μακρύ αγώνα με τον καρκίνο των ωοθηκών.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι πέθανε την 1η Μαρτίου.

«Η Άσλεϊ ήταν μια κοπέλα που είχε ένα πάθος για την ζωή το οποίο ήταν αναμφισβήτητο» έγραψε η οικογένειά της. «Ονειρευόταν να επηρεάσει την ζωή των ανθρώπων. Αυτό το πέτυχε μέσω της δημιουργίας της Έλι Μέιντεϊ που της επέτρεψε να συνδεθεί με όλους εσάς. Η συνεχής υποστήριξη και η αγάπη από όλους τους ακόλουθούς της, κατείχαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της».

Το μοντέλο γεννήθηκε με το όνομα Άσλεϊ Λούθερ στον Καναδά και υιοθέτησε το νέο της όνομα, όταν προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της στην βιομηχανία της μόδας ως ένα από τα πρώτα μοντέλα με καμπύλες.

Αλλά στην ηλικία των 25 ετών, άρχισε να νιώθει άρρωστη – ο συνεχής και σοβαρός πόνος στην πλάτη την οδήγησε 4 φορές στο νοσοκομείο. Πάντα όμως, οι γιατροί την έστελναν σπίτι με παυσίπονα και της έλεγαν πως έπρεπε να χάσει βάρος.

Ζητώντας μια πιο προσεκτική εξέταση και μια αξονική, τελικά αποκαλύφθηκε πως είχε μια κύστη ωοθηκών που αποδείχθηκε όμως ότι ήταν καρκίνος των ωοθηκών στάδιο 3, κάτι που συνήθως εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Μετά από αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και μήνες χημειοθεραπείας, οι προοπτικές άρχισαν να γίνονται καλύτερες για την Μέιντεϊ. Δυστυχώς το 2017, ο καρκίνος επέστρεψε και πέρασε τους τελευταίους 8 μήνες στο νοσοκομείο. Ο καρκίνος των ωοθηκών σε προχωρημένο στάδιο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και το 40 – 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και εισέρχονται σε ύφεση, θα επανεμφανιστεί εντός τριών ετών, σύμφωνα με το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού.

Στην προτελευταία της ανάρτηση πριν από τον θάνατό της, η Μέιντεϊ έγραψε στο Instagram πως «πάντα αναζητούσα αυτή την ευκαιρία για να βοηθήσω τους ανθρώπους» και αποδείχθηκε ότι ήταν η μάχη της με τον καρκίνο.

«Η επιλογή μου να βγω δημόσια και να προσπαθήσω να μοιραστώ την δύναμή μου είναι επικείμενη. Προσπαθώ να δικαιολογήσω τον χρόνο που περνώ εδώ, νιώθοντας πως βοηθάω. Είμαι τυχερή που ήμουν σε θέση να το συνδυάσω με την διασκεδαστική σταδιοδρομία του μόντελινγκ γιατί αυτό είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου» έγραψε. «Εκτιμώ όλους όσους λένε ότι έχω κάνει την διαφορά, με τις συμβουλές μου, τα όσα μοιράζομαι, τις φωτογραφίες μου και με την γενική μου προσέγγιση σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση».

iefimerida.gr


Πηγή