Η εργοστασιακή ομάδα ADAC Opel Rally Junior Team έχει μεγάλες προσδοκίες από το Ράλι Αζόρες που διεξάγεται μεταξύ 21και 23 Μαρτίου -στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Junior FIA ERC3. Οι νέοι οδηγοί της Opel, ο 20χρονος Σουηδός Elias Lundberg και ο συνομήλικός του Grégoire Munster από το Λουξεμβούργο, στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου νέων οδηγών για την Opel για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Το πρωτάθλημα αποτελείται από έξι απαιτητικούς αγώνες, τρεις στην άσφαλτο και τρεις στο χώμα. Η χρονιά ξεκινά για την ADAC Opel Rally Junior Team με δύο αγώνες που διεξάγονται σε νησιά του Ατλαντικού, στις Αζόρες (χώμα) και στις Κανάριες Νήσους (άσφαλτος). Ακολουθούν δύο χωμάτινοι αγώνες στην Ανατολική Ευρώπη, στη Λετονία και την Πολωνία, και η σεζόν θα ολοκληρωθεί με δύο τελευταίους αγώνες στην άσφαλτο, στην Ιταλία και την Τσεχία. Τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα θα μετρήσουν στην τελική κατάταξη, καθώς κάθε οδηγός μπορεί να αφαιρέσει δύο αγώνες από τη βαθμολογία του.

Δεδομένου ότι κάθε αγώνας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του ιδιαιτερότητες, αυτό που προέχει είναι οι πολύπλευρες ικανότητες σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Και ο πολυσχιδής «χαρακτήρας» είναι που χάρισε στο Adam R2 των 190 ίππων και στην ομάδα ADAC Opel Rally Junior Team τον τίτλο του FIA ERC3 τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι απαιτητικές, ιδιαίτερα στενές διαδρομές του πρώτου αγώνα της χρονιάς στις Αζόρες είναι μεγάλη πρόκληση για ανθρώπους και μηχανές. Κυρίως η ειδική διαδρομή των 20 χιλιομέτρων γύρω από το ανενεργό ηφαίστειο Sete Cidades είναι αυτή που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Χιλιάδες θεατές παρατάσσονται εκεί για να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό θέαμα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Eurosport θα μεταδίδει στιγμιότυπα του αγώνα σε καθημερινή βάση.

Στον αγώνα συμμετέχουν δύο ακόμη Adam R2 με τα χρώματα της Αυστριακής ομάδας Stengg Motorsport, κυνηγώντας βαθμούς και τρόπαια στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior FIA ERC3. Οδηγοί της ομάδας είναι δύο κορυφαία ταλέντα των Αυστριακών ράλι, ο 25χρονος Simon Wagner και ο Roland Stengg.

Το καλαντάρι του FIA ERC3 Junior 2019:

  • 21-23 Μαρτίου Azores Rallye, Πορτογαλία
  • 02-04 Μαΐου Rally Islas Canarias, Ισπανία
  • 24-26 Μαΐου Rallye Liepāja, Λετονία
  • 28-30 Ιουνίου Rallye Poland, Πολωνία
  • 19-21 Ιουλίου Rallye di Roma Capitale, Ιταλία
  • 16-18 Αυγούστου Barum Czech Rallye Zlín, Τσεχία

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή