Παρατείνεται η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινού (η οποία λήγει στις 29 Μαΐου) έως το τέλος Ιουλίου, ώστε να ολοκληρώσει το προγραμματισμένο έργο του, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωση, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά ευχαριστεί τον Στάθη Λιβαθινό για τη συνεργασία με το ΔΣ και το ΥΠΠΟΑ στην εξυγίανση των οικονομικών του οργανισμού, για το έργο που παρουσίασε επί τέσσερα χρόνια στην Πρώτη Σκηνή της χώρας. Ιδιαίτερα για την ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας, τη μετεγκατάσταση της Δραματικής Σχολής στο «Σχολείον Ειρήνης Παππά», καθώς και για τη δημιουργία της Πειραματικής σκηνής και της παιδικής σκηνής του Μικρού Εθνικού.

«Το ΥΠΠΟΑ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει για παρόμοιες θέσεις εποπτευόμενων φορέων, θα προχωρήσει άμεσα σε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, με την πεποίθηση ότι η προκήρυξη διαγωνισμού αποτελεί την καλύτερη εγγύηση αξιοκρατίας, εγκυρότητας, ίσων ευκαιριών και ανανέωσης του καλλιτεχνικού δυναμικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

iefimerida.gr



Πηγή