Πολυτελή αυτοκίνητα Porsche και Audi βρίσκονται μεταξύ των 2.000 οχημάτων που βυθίστηκαν μαζί με ένα ιταλικό φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Γαλλίας.

Το πλοίο, που ονομαζόταν Grande America, έπλεε κοντά στο La Rochelle την περασμένη βδομάδα, έχοντας ξεκινήσει από το Αμβούργο με κατεύθυνση προς Καζαμπλάνκα και τελικό προορισμό τη Βραζιλία.

Όπως αναφέρει το Euronews, στο κατάστρωμα του Grande America προκλήθηκε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, την οποία το πλήρωμα δεν κατάφερε να την περιορίσει με συνέπεια να βυθιστεί το πλοίο.

Η Audi Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι το σκάφος είχε διάφορα δικά της μοντέλα όπως είναι τα A3, A5, Q7, RS4 και RS5. Το περιστατικό διέρρευσε στον Τύπο μέσω επιστολής που προώθησε η Porsche σε πελάτη της στη Βραζιλία.

«Με λύπη σας πληροφορούμε ότι, εξαιτίας πυρκαγιάς σε πλοίο του ομίλου Grimaldi που μετέφερε το εμπόρευμά σας, το όχημά σας βυθίστηκε στις 12 Μαρτίου 2019. Για αυτόν τον λόγο, η GT2 RS σας δεν μπορεί να παραδοθεί.

Στο γράμμα αναφερόταν ότι κάτω από κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν δυνατόν να αντικατασταθεί ένα αυτοκίνητο του οποίου η παραγωγή είχε ολοκληρωθεί, εξαιτίας όμως της ιδιαιτερότητας της συνθήκης, η Porsche αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή της GT2 RS στη Γερμανία τον Απρίλιο, με την αποστολή του να γίνεται τον Ιούνιο στη Βραζιλία.

Πηγές από τη Βραζιλία ανέφεραν, επίσης, ότι το φορτηγό πλοίο έφερε τουλάχιστον τέσσερις Porsche 911 GT2 RS, μαζί με άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των 718 Caymans και Boxster, καθώς και Cayenne.

newsbeast.gr


Πηγή