Όταν βρίσκεστε εν μέσω μιας κρίσης πανικού σίγουρα νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τη σταματήσετε.

Τι να κάνετε αν σας πιάσει κρίση πανικού;

Μείνε εκεί που είσαι και πάρε βαθιές αναπνοές. Αν οδηγείς πάρκαρε κάπου και προσπάθησε να ηρεμήσεις παίρνοντας βαθιές και αργές αναπνοές. Κάθε τεχνική χαλάρωσης μετριάζει την αντίδραση του οργανισμού στο στρες και βασίζεται στη σωστή αναπνοή.

Ρίξε νερό στο πρόσωπό σου. Έρευνες δείχνουν ότι το κρύο νερό ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό σύστημα, πυροδοτώντας βιολογικές μεταβολές που μειώνουν τους παλμούς της καρδιάς, ενεργοποιούν το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα και προωθούν τη χαλάρωση.

Εστίασε την προσοχή σου: Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως οι τρομακτικές αυτές σκέψεις, είναι απλά περαστικές και επικεντρώσου σε κάτι που είναι μη-απειλητικό και ορατό, όπως το πέρασμα του χρόνου στο ρολόι.

Δημιουργική απεικόνιση. Κατά την κρίση πανικού περνάνε άσχημες εικόνες από το μυαλό μας, μπορούμε να τις ανατρέψουμε σε όσο πιο όμορφες μπορούμε. Σκεφτείτε ένα μέρος ή μια κατάσταση που σας κάνει να αισθάνεστε γαλήνια και όμορφα. Μόλις έχετε αυτήν την εικόνα στο μυαλό σας, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό. Θα σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτό που σας συμβαίνει και θα μειώσει τα συμπτώματα σας εκείνη τη στιγμή.

Κάνε ένα μπάνιο. Η εμβύθιση του σώματος στο νερό καταπραΰνει την αντίδραση του οργανισμού στο στρες και μας χαλαρώνει.

Ζέστανε τα χέρια σου: Όταν έχουμε στρες, η θερμοκρασία των χεριών μειώνεται. Τρίβοντας τα χέρια σας, πλησιάζοντας το καλοριφέρ ή τη σόμπα ή ακόμη και τυλίγοντας τα δάχτυλά σας γύρω από μια ζεστή κούπα καφέ ή κακάο, πυροδοτείται η χαλάρωση από το παρασυμπαθητικό σύστημα.

Φάτε μαύρη σοκολάτα: Η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο να είναι τουλάχιστον 85%. Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο επιδρά χαλαρωτικά στον οργανισμό.



Πηγή