1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι

2 αβγά

100 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένετε αρχικά το κουνουπίδι, το κόβετε στα δύο και το βράζετε σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει.

Το πολτοποιείτε με το πιρούνι και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν πηκτό χυλό.

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζετε κουταλιά -κουταλιά από το μείγμα, μέχρι 4-5 κουταλιές ώστε να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλό οι τηγανίτες.

Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε ζεστές.


Πηγή