Η αλήθεια είναι ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Ετσι είναι πιο εύκολο να προλάβουμε τα σημάδια γήρανσης και τις ατέλειες παρά να τις αντιμετωπίσουμε εκ των υστέρων. Ευτυχώς οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι πρόωρες ρυτίδες μπορούν να καταπολεμηθούν πριν εγκατασταθούν για τα καλά στο πρόσωπό μας. Υπό την προϋπόθεση να τις περιποιούμαστε με την κατάλληλη σύνθεση.

Κούραση, αφυδάτωση, πόδι της χήνας, λεπτές γραμμές, ξηρότητα, μαύροι κύκλοι, πρήξιμο: οι ανάγκες στην περιοχή των ματιών είναι πολλές και οι προτάσεις αντιμετώπισης αυξάνονται συνεχώς. Ωστόσο, με όλες τις κρέμες, σέρουμ, μάσκες ματιών και ενίοτε την παραπληροφόρηση, είναι δύσκολο να περιποιηθούμε καταλλήλως την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Από ποια ηλικία να την ξεκινήσουμε;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας, το κλίμα, την περιοχή που ζούμε και τα γονίδια. Για παράδειγμα, αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή ή ζούμε σε περιοχή με ξηρό, κρύο κλίμα, αέρα, ή αν οι γονείς μας έχουν κληροδοτήσει ένα λεπτό δέρμα που «σπάει» εύκολα, τότε καλό είναι να εντάξουμε την κρέμα ματιών στην περιποίησή μας από τη δεκαετία των 20.

Αποτέλεσμα

Σίγουρα μία κρέμα δεν μπορεί να κάνει μαγικά. Ωστόσο, η επιλογή της κατάλληλης κρέμας ματιών μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, και να σβήσει τις πρόωρες ρυτίδες που οφείλονται σε ανεπαρκή ενυδάτωση. Και ως γνωστόν η πρόληψη των σημαδιών γήρανσης γύρω από τα μάτια είναι πιο εύκολη από τη διόρθωση.

vita.gr


Πηγή