Ένας διαχρονικός προορισμός για τους λάτρεις του ταξιδιού, η πόλη των δύο ηπείρων σαγηνεύει με την μεγαλοπρέπεια που την χαρακτηρίζει.

Αν σκοπεύετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε αυτή δείτε παρακάτω τι πρέπει να αποφύγετε έτσι ώστε να απολαύσετε τη διαμονή σας στην Κωνσταντινούπολη έτσι όπως ακριβώς πρέπει.

Τα ταξί: Οι μετακινήσεις με ταξί, αν και αποδεικνύονται σχεδόν πάντα πιο γρήγορες, σίγουρα αποτελούν μια πιο ακριβή επιλογή. Στην περίπτωση της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο, ισχύουν και τα δύο. Γι αυτό επιλέξτε κάποιο τραμ ή τρένο για τον προορισμό της επιλογής σας, καθώς και πιο οικονομικό είναι το κόμιστρό τους, και λόγω της αυξημένης κίνησης στην Κωνσταντινούπολη, θα βρεθείτε στον προορισμό σας πιο γρήγορα. Ιδανική επιλογή για μεγάλες παρέες αποτελούν τα ντολμούζ (κίτρινο βαν), με το οποίο κατεβαίνετε όπου θέλετε και μπορείτε να συμφωνήσετε το κόμιστρο απευθείας με τον οδηγό.

Την αναμονή στο Τόπκαπι: Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο και η αναμονή πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί πολύ κουραστική. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα της τοπικής παράδοσης, και μάλιστα σε όλο το μεγαλείο της, προτιμήστε μια επίσκεψη στο Ντολμαμπαχτσέ, το μεγαλειώδες παλάτι που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου. Λιγότερος κόσμος και δωρεάν ξεναγήσεις, αλλά αντίστοιχη αίγλη με αυτή του Τοπκαπί στα όσα θα σας πείσουν να το επισκεφτείτε.

Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: Ναι η εικόνα του Βοσπόρου, και κυρίως την ώρα του δειλινού, μοιάζει ονειρική. Ωστόσο, αυτό μπορείτε να το απολαύσετε και με μία βόλτα πεζή στις όχθες του. Κρατήστε τα χρήματα που θα δίνατε για μια κρουαζιέρα στα νερά του και προτιμήστε να πραγματοποιήσετε μια εκδρομή στα πανέμορφα Πριγκιποννήσια. Επιλέξτε, όπως οι ντόπιοι, το ferry της γραμμής και όχι κάποιο τουριστικό πλοίο για να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα.

Να μείνετε στην Πλατεία Ταξίμ: Μια από τις πιο κεντρικές και πολύβουες πλατείες στην Κωνσταντινούπολη, που είναι κυρίως γνωστή για τα νυχτερινά κλαμπ που συγκεντρώνονται στην περιοχή. Λίγο η κακή ηχομόνωση, λίγο η φασαρία από τις παρέες που μπαινοβγαίνουν σε αυτά, δεν θα είναι και ό,τι πιο ευχάριστο κατά την διάρκεια του ύπνου σας. Πιο ήσυχες επιλογές αποτελούν οι περιοχές Cankutaran και Galata.

newsbeast.gr


Πηγή