Οι συστάσεις είναι περιττές για ένα από τα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια στον κόσμο. Το Changi, στη Σιγκαπούρη, έχει καταφέρει να αποτελέσει αυθεντία στο είδος του, κάνοντάς τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται να μην θέλουν να φύγουν από αυτό.

Με τον καινοτόμο σχεδιασμό του και τις εξεζητημένες υπηρεσίες και παροχές, δεν είναι τυχαίο που ψηφίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως στα βραβεία αναγνωστών του διεθνούς φήμης Conde Nast Traveler, της «βίβλου» του ταξιδιού.

Ένας υπέροχος κήπος με πεταλούδες, εξωτερική πισίνα, δωρεάν κινηματογραφικές προβολές όλο το 24ωρο είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία του που το καθιστούν τόσο φιλικό και αρεστό προς τους επισκέπτες του.

Όλα αυτά, ωστόσο, σε λίγο καιρό δεν θα προκαλούν και τόσο το ενδιαφέρον, καθώς ένα νέο κτήριο στο Changi έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Ο λόγος για το Jewel (κόσμημα στα ελληνικά), ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, ένα κτήριο που θα συνδέεται άμεσα, μέσω γεφυρών, με τους Τερματικούς 1,2 και 3 του αεροδρομίου.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο project, με έναν εντυπωσιακό θόλο, ανοιχτό προς το ευρύ κοινό – που φέρει την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Moshe Safdie και της ομάδας του Safdie Architects (ο ίδιος έχει σχεδιάσει τη πολυτελές ξενοδοχείο Marina Bay Sands, επίσης στη Σιγκαπούρη, και το Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσινγκτον)– που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας τα αεροδρόμια. Στα όσα, σίγουρα, θα κεντρίσουν το παγκόσμια ενδιαφέρον:

  • Ένας πενταόροφος κήπος με μονοπάτια πεζοπορίας, περίπου 2.500 δέντρα και 100.000 θάμνους, από χώρες όπως Βραζιλία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Μαλαισία.
  • Ένας 40 μέτρων καταρράκτης– βροχή εσωτερικού χώρου, ο ψηλότερος σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα βρίσκεται στο κέντρο του κτηρίου και υπολογίζεται ότι από αυτόν θα τρέχουν περίπου 38.000 λίτρα το λεπτό. Κατά την διάρκεια της νύχτας, μάλιστα, θα χαρακτηρίζεται από ειδικά εφέ ενώ θα χρησιμοποιείται για οπτικά και ακουστικά σόου.
  • Μια γυάλινη γέφυρα σε ύψος 25 μέτρων από την επιφάνεια της γης, με καταπράσινα πάρκα και εντυπωσιακούς λαβύρινθους, που θα προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους ταξιδιώτες.

newsbeast.gr


Πηγή