Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, δήλωσε ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι κατασκευασμένο πάνω στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το μοντέλο 3. Η «μεγάλη» έκδοση Υ θα έχει αυτονομία 482 χιλιόμετρα, με την τιμή εκκίνησης να τοποθετείται στα 47.000 δολάρια, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και μία μικρή έκδοση Υ με αυτονομία 370 χιλιομέτρων με τιμή εκκίνησης τα 39.000 δολάρια.

Οι επιδόσεις του νέου μοντέλου της θα είναι εκπληκτικές, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες της Tesla– από τη στάση μέχρι και τα πρώτα 100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα φθάνει τα 240 χλμ/ώρα. Στο εσωτερικό θα κυριαρχεί η μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, ενώ στο κέντρο του ταμπλό θα υπάρχει μία μεγάλη οθόνη 15 ιντσών, που θα φέρει όλα τα τελευταία συστήματα της τεχνολογίας.

Απέναντι από το μοντέλο της Tesla θα βρεθεί το e-tron της Audi, το οποίο έχει αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα και ήδη κυκλοφορεί στην Ευρώπη, καθώς και το μοντέλο της Mercedes EOC. Στην ίδια κατηγορία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι θα βρεθεί και το i-pace της Jaquar, που και αυτό κυκλοφορεί και έχει αυτονομία 480 χιλιόμετρα.


Πηγή