Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη άγχος στην εργασία μας, αυτό που θέλουμε να κάνουμε ενστικτωδώς είναι οτιδήποτε θα μας κάνει να ξεχάσουμε τις υποχρεώσεις της εβδομάδας μας. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, αυτές οι συνήθειες τείνουν να μας επιβαρύνουν περισσότερο σωματικά και ψυχολογικά. Ξενύχτι μέχρι πρωίας, κατανάλωση αλκοόλ και κακή διατροφή είναι κατά βάση οι κυριότερες συνήθειες για το Σαββατοκύριακο και μπορεί να λέμε στον εαυτό μας ότι το κάνουμε για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας, όμως αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι να δημιουργούμε ακόμη περισσότερη εξάντληση στον οργανισμό μας.

Κάποιες φορές, η επανάκτηση της ενέργειάς σας είναι μια πιο απλή διαδικασία από όσο μπορεί να φαντάζεστε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συνήθειες και δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες της χαλάρωσης από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο.

1. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα εργαστείτε από το σπίτι (και τηρείστε το)

Αν και μπορεί να φαίνεται το πιο προφανές, ότι η δουλειά σταματά το Σαββατοκύριακο, δεν είναι πάντα έτσι για αρκετούς ανθρώπους. Μη δίνοντας στον εαυτό μας το χρόνο να αποστασιοποιηθεί από την καθημερινότητα, δεν του επιτρέπουμε να ανανεωθεί πραγματικά. Μην ενδώσετε στον πειρασμό να ελέγξετε τα μέιλ σας και μείνετε πιστοί στην υπόσχεση που δώσατε στον εαυτό σας. Ακόμη και μια γρήγορη ματιά στα εισερχόμενα μειλ σας και ας απολαμβάνετε μια μάσκα προσώπου παρέα με ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι σας, συνεχίζει να αποτελεί κλεψιά από την υπόσχεσή σας. Έχετε κάθε δικαίωμα να αποσυνδεθείτε από το καθημερινό σας άγχος τα Σαββατοκύριακα και δεν χρειάζεται να δώσετε για αυτό καμία εξήγηση σε κανέναν. Ούτε στον εργοδότη σας.

2.Απομακρυνθείτε για λίγο από τα social media

Μην πανικοβάλλεστε, δεν σας ζητάμε να τα κλείσετε για πάντα. Όμως η προσεκτική χρήση τους για τις δύο ημέρες ξεκούρασης της εβδομάδας, θα έχουν ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό και τη ψυχική σας υγεία. Δεν χρειάζεται να διαγράψετε τις εφαρμογές από το κινητό σας, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις σας, έστω για το Σαββατοκύριακο, ελέγχοντάς τα μόνο λίγα λεπτά την ημέρα. Η διαφορά που θα δείτε στη διάθεσή σας θα είναι θεαματική.

3.Μη το παρακάνετε με τον ύπνο

Αν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αισθάνεστε ότι δεν κοιμάστε αρκετά, τότε πιθανότητα αυτό που θα θελήσετε να κάνετε το Σαββατοκύριακο είναι να αναπληρώσετε το χαμένο ύπνο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αισθανθείτε πιο ξεκούραστοι δεν είναι να κοιμηθείτε τις διπλάσιες ώρες, αλλά να προσθέσετε από 2 έως 3 ώρες παραπάνω στον καθημερινό σας ύπνο, καθώς στην πρώτη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αισθάνεστε ακόμη περισσότερο κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.

govastileto.gr



Πηγή